December 2-án Soltvadkerten három cégszomszéd – Autó-Veinhardt Kft., a Szalai-Ker Kft., és a Kiskun-Agro Kft. – fogott össze, hogy elhozzák a Mikulást a gyerekeknek, és fényfüzérekkel díszített traktorokkal vonuljanak fel a település utcáin.

Ez az idei évi díszes felvonulás volt az első ilyen esemény a városban. A szervezők elmondták, hogy szeretnének hagyományt teremteni a fénytraktorok felvonulásából.

A több mint 60 regisztrált – és még akik csatlakoztak hozzájuk – karácsonyi fényben úszó traktorok sorát Demeter János – Döme, a Soltvadkert Motorsport Racing Club vezetője – Mikulásnak öltözött terepjárójával vezette
-Hirdetés-

Különböző mezőgazdasági járművek, régi és új traktorok, valamint egyéb járművek indultak el pénteken este a piactérről és oda is érkeztek vissza. A járműveket ezt követően a helyszínen is megcsodálhatták az érdeklődők, de ezen kívül is minden korosztály megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságokat. A szervezők forralt borral, teával és zsíros kenyérrel kínálták az érkezőket.

„Láttam már ilyet, és az internet is segített benne, hogy elgondolkodjam egy ilyen jellegű esemény megszervezésében. Az ötlet már tavaly megszületett, de elkéstem vele. Idén nyáron megkérdeztem a szomszédokat, hogy lenne-e kedvük összefogni. A Szalai-Ker Kft., az Autó-Veinhardt Kft., és mi a Kiskun-Agro Kft. egy hónappal ezelőtt meghirdettük, és azután nagyon gyorsan világossá vált, hogy kicsi lesz a hely ott nálunk, ezért a polgármesteri hivatal felajánlását elfogadva a piactéren jöttünk össze.
Az egyik ötletet követte a másik és, hogy a gyerekeket is be tudjuk vonni, elhívtuk a Mikulást. Felkértük a gyerekeket, hogy traktoros rajzokat hozzanak neki, vagy traktorral kapcsolatos játékkal, akár kivilágított pedálos kis járművel érkezzenek. Cserébe ajándékot kaptak tőle.

A terveinket messze meghaladta a rendezvényen való részvétel mind a járművekkel, mind a kilátogatók megjelenését illetően. A traktorosok nagyon fegyelmezetten vezették végig a felvonulást, valamint a piactéri gyülekezést is.

A gyerekek arcán látni lehetett az örömöt, hogy találkozhattak a Mikulással. A rajzaik gyönyörűek lettek, almát ehettek, terepjáróba ülhettek, ami szintén ki volt világítva.
Nagyon szép kis traktorok is voltak, és ami legfontosabb, hogy azokra is felülhettek más gyerekek, nem csak a tulajdonosaik”
– mesélte hírportálunknak Duchai Judit szervező.

A rendezvényen gazdára talált pár különdíj is.

A díjazottak: Ifj. Halasi Ferenc Szankról, aki a legnagyobb járművel érkezett. Zsikla Tamás Soltvadkertről a legötletesebb járműért, és Dörner Balázs Kistelekről, aki a legmesszebbről érkezett járművével.

A szervezők ezúton is szeretnék kifejezni köszönetüket a támogatóknak:

Autó-Veinhardt Kft, Szalai-Ker Kft., Kiskun-Agro Kft.
Soltvadkerti Gazdakör, Ritter Imre, Demeter János – Soltvadkerti Motorsport Racing Club, Lakatos Attila, Polgármesteri Hivatal, Vadkert Komszolg Kft., Schnürlein Andor, Kútágas Citerás Egyesület, Horváth-Magyar Dekor, Polgárőrség, Galántai Családi Pincészet, Font Gábor, Frittmann Testvérek, Vinotrep Kft., Hachbold Szabolcs, Zsikla Zoltán, Windecker Máté, Tóth Tamás fényképezés, Farkas Tamás, Kozma Patrik, Lepotika Bt., Prillinger Hungária Kft., Kramp Hungary Kft., Agrotec Magyarország Kft., Granit Parts, Bepco Part, Fuchs Oil Hungária Kft., Láng Kft.

Valamint mindenkinek köszönik, aki bármilyen formában segítette a rendezvény megrendezését, sikerességét!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS