A Messiás eljöveteléhez kapcsolódó reményt jelképezi a koszorú második gyertyája, melyet a Római Katolikus Egyházközség képviseletében Tóth Tibor atya, és Kiskőrös Város Önkormányzata nevében Filus Tibor képviselő együtt gyújtott meg a főtéren, advent második vasárnapján.

Gottfried Anna nyitotta meg a városban hagyománnyá vált adventi gyertyagyújtás második alkalmát, majd Filus Tibor osztotta meg gondolatait.

Filus Tibor képviselő
-Hirdetés-

„Ne a félelmeiddel, hanem a reményeiddel és az álmaiddal konzultálj. Na a csalódásaidra gondolj, hanem a kiaknázatlan lehetőségeidre. Na azzal foglalkozz, amit megpróbáltál és elbuktál, hanem azzal, ami még lehetséges számodra” – 23. János pápától vett idézettel kezdte el beszédét, melyben a remény szerepét és fontosságát hangsúlyozta a mai, nehéz körülményekkel átszőtt mindennapi életünkben.

Őt követően Tóth Tibor atya köszöntötte a kiskőrösieket. A remény megéléséről, a Megváltó születésének ünnepére való felkészülésről beszélt, mindezt pedig egy tanulságos történeten keresztül szemléltette, ami egy makrancos gyertyáról szólt.

Tóth Tibor atya
Az alkalmon a Szent József Katolikus Templom énekkara volt jelen, és énekeikkel tették szebbé az estét.

A szolgálatok után következett a gyertyagyújtás, melyet követően a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat várta szeretetvendégségre a térre kilátogató embereket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS