A Mikulás érkezését váró gyerekek izgatott zsivajtól és boldog kacagásától volt hangos a soltvadkerti Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár 2022. december 4-i délutánján.

A rendezvény alkalmából a soltvadkerti buszmegálló melegedőjét is hangulatosan berendezték és feldíszítették a kulturális központ munkatársai, hogy még az utazóknak is kellemessé tegyék ezt a napot.
A színházteremben, pedig az utolsó pótszékig megtöltötték a helyiséget a Mikulásra kíváncsi apróságok.
De nem kellett sokáig várakozniuk, mert a művelődési központ munkatársai közreműködésével a Becsületes megtalálók című mesejátékban, színre is lépett mindenki kedvence, a Mikulás.

Jelenet a Becsületes megtalálók című mesedarabból
-Hirdetés-

A kedves kis történetben, Kele és Kótya, a két rosszcsont tört borsot a Télapó orra alá. De mint minden mesének, ennek is „happy end” lett a vége, mert a „nagyszakállú” természetesen mindent megbocsát.

Az előadást követően elérkezett a pillanat, amire minden gyermek várva várt. A Mikulás kiosztotta a hosszú oszlopban felsorakozott apróságoknak az ajándékokat. A bátrabbak közös fotót is készíthettek vele.

A várva várt ajándékosztás

Ezután a központ előterében megterített asztalon a gyerekeket sütemények, és illatos kakaó várta, a felnőtteket pedig fűszeres forralt bor.

A délutáni program következő része a Mese a Hóvirágról című kisfilm vetítése volt, amit ismét a színházteremben nézhettek végig az érdeklődők.
Jelenet a Mese a hóvirágról című kisfilmből

A mesedarabokat a kulturális központ munkatársaiból alakított, Vadvirágok elnevezésű amatőr színjátszó csoport előadásában tekinthettük meg.
A darabokban szerepeltek: Csaboda Nikoletta, Pintér Johanna, Babijanovicné Szabó Erika, Rádiné Láng Mónika, és Légrády Andor.
A mesélő Hamar Anita volt, technikusként pedig Schöffer Beáta segédkezett.
A forgatókönyveket Pájer Ildikó írta, a kisfilm pedig Mátyus Lajos operatőr közreműködésével készülhetett el.

A Vadvirágok amatőr színjátszó csoport tagjai

A mesedarabok különlegessége, hogy a jelmezeket és a díszleteket is a kulturális központ munkatársai készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS