Csodavárás címmel betlehemkészítő versenyt hirdettek Akasztón a Fürge Ujjak Kézimunkakör tagjai. Az alkotásokat december 7-én szerdán várták a Piri-Para Alkotóházba, míg az eredményhirdetést december 11-én vasárnap tartották ugyanitt. 

-Hirdetés-

A versenyre hét darab kézzel készített alkotás érkezett. Betlehemet készített: Fürge Ujjak Kézimunkakör, Teknyős Józsefné, Fehér Mihályné, a Kunszt József Katolikus Általános Iskola 2. osztálya, Némethné Rátkai Margit, Nagy Annamária és Kalmár Benedek.

A megjelenteket Kisléghy Györgyné Ágnes köszöntötte egy adventi verssel, majd röviden ismertette az adventi időszak jelentését és a betlehemről is beszélt. Ezt követően  Endrődiné Turú Erzsébet a zsűri egyik tagja mondta el gondolatait az elkészült remekművekről. A zsűri másik tagja Endrődiné Sámuel Zsuzsanna volt.

A versenyen helyezetteket végül nem hirdettek, csak értékelve lettek az elkészült betlehemek. Mivel első alkalomról volt szó, így a szervezők mindenkinek egy kisebb ajándékkal köszönték meg, hogy részt vett a versenyen, amelyből hagyományt szeretnének teremteni. A szervezők bíznak benne, hogy jövőre már több alkotás is érkezik majd a betlehemkészítő versenyre.

Az eredményhirdetést az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar tagjai tették még ünnepélyesebbé, akik karácsonyi dalokat játszottak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS