Megyénkben az elmúlt héten 1 halálos kimenetelű, 8 súlyos és 13 könnyű sérüléssel járó, valamint 57 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés. Hat sofőrt ittas járművezetés miatt állítottak elő a járőrök.

Mint arról korábban beszámolt a police.hu, múlt szombaton egy 71 éves fülöpszállási férfi vesztette életét egy közlekedési balesetben Izsák térségében. A balesetet feltehetőleg az okozta, hogy a sofőr rosszul lett vezetés közben, letért az útról és fának ütközött. A gépkocsi vezetője a biztonsági övet nem használta.

-Hirdetés-

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei a megye több rendőrkapitányságával összehangoltan közlekedési akciót tartottak három napon keresztül Bács-Kiskun megye egész területén. Az ellenőrzés eredményeként 2 bódult és 19 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök, közülük két személyt őrizetbe is vettek. Nyolc kerékpárost azért szankcionáltak, mert a biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban voltak. 

A Tompa Közúti Határátkelőhelyen belépésre jelentkezett múlt szerdán egy teherautó, aminek 48 éves horvát sofőrjéről kiderült, hogy ittasan vezetett. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított a külföldi állampolgárral szemben.

Megyénkben az elmúlt héten ismét több olyan sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök, akik ittasan ültek gépkocsiba. Fontos hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki – észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása -, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetőek össze.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a gépjármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan  volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban járművet vezessen!

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás: police.hu 
Kiemelt kép: https://www.autoklub.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira