2022. december 14-én délelőtt ünnepélyes keretek közt átadták Kiskőrösön a kibővült és megújult bölcsődét az Árpád utca 6. szám alatt.

Domonyi László polgármester elmondta, hogy a TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00024 „A kiskőrösi bölcsőde bővítése, felújítása” című projekt szerződött támogatási összege több mint 141 millió forint, melynek az összköltsége több mint 155 millió forint. Ennek a támogatási intenzitása 100%-os volt. A projektet 2022. 09. 30-án fejezték be.
A projekt célja, hogy a fiatal szülőknek lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a kisgyermekeiket az önkormányzat által fenntartott bölcsődébe elhelyezve visszatérhessenek a munka világába.

-Hirdetés-

A projekt keretében új foglalkoztató helyiséggel bővült az intézmény, így ennek eredményeképp 14 gyermekkel többet tud felvenni az intézmény. Az új helyiséget a korábbi szociális blokk területén alakították ki, melyet a kazánnal és a raktárral együtt az újonnan kialakított felső szintre költöztettek a szakemberek: a kazán- és mosogatóhelyiségek elbontását követően közel 50 négyzetméteres, kettéosztható csoportszobát alakított ki, melynek kivitelezését a Kőröskom Nonprofit Kft. végezte el.

Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője kiemelte, a fejlesztések is azt mutatják, hogy Kiskőrös város vezetése a helyi lakosok érdekeit helyezi előtérbe, és kiemelten fontosnak tartja a megfelelő körülmények biztosítását a bölcsődétől az óvodán át, a középiskola fejlesztéséig.

„Szeretném továbbra is támogatni azokat az elképzeléseket, amelyek megmutatják, hogy igenis érdemes a fiataloknak kiskőrösi lakosként a jövőjüket itt elképzelni. Nincs olyan szolgáltatás, amellyel hátrányosabb helyzetben lennének egy még nagyobb városhoz képest. Így elmondható, hogy vonzerővel és megtartóerővel is rendelkeznek ezek a beruházások” – tette hozzá Font Sándor.

[b-j] Font Sándor, Rideg László, Domonyi László
Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke beszédében elmondta, hogy ez egy újabb lépés afelé, hogy Kiskőrös még élhetőbb település legyen, és mindenki még jobban érezhesse itt magát.

Bács-Kiskun megyében 50 fölötti számban újult meg vagy létesült új bölcsőde az elmúlt években. Abból a fejlesztési keretből, amivel megyénk rendelkezett, több mint 770 projekt valósult meg (mint például bölcsőde és óvoda építés, fejlesztés, egészségház, kerékpárút, iparterület fejlesztés, csapadékvíz tárolásra szolgáló lehetőség…).  

A nemzeti színű szalagot [b-j] Font Sándor, Domonyi László, Aczél-Németh Angéla és Rideg László vágták át

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS