A Kiskőrös Mazsorett Együttes a mazsorettes szülők kezdeményezésére és szervezésében december 10-én tartotta hagyományos mazsorett bálját, ebben az évben. Az elmúlt két  évben a covid-19 és a hozzá kapcsolódó szankciók nem csak a mazsorettesek életét, fellépési- és próbalehetőségeit csökkentette le, hanem a bálak is elmaradtak. Az idén viszont annál fergetegesebbre sikerült a mulatság a Thermál étteremben. A 100 bálozó szülő hajnalig ropta a táncot, ahol a muzsikát Tasi Tamás zenész és Németh Pál (DJ. Saul) szolgáltatta.

Tasi Tamás és Gmoser György
-Hirdetés-

A lelkes szülők felajánlásaival és Zsubori Rohoska Andrea, Rákócziné Kiss Erzsébet és Szvetnyikné Szlama Krisztina irányításával közel 400 tombolatárgy gyűlt össze, mely jegyek rekord gyorsasággal fogytak el. A bál nyitányát a Gyöngyszem mazsorett csoport tánca kezdte, melyben Gubacsi Zsófia nem csak betanító, hanem táncos is volt. A vacsora után az Apukák tánca következett, melyet – akárcsak a lányok táncát – szintén visszatapsolt a lelkes közönség. A táncos apukák: Juhász László, Baski Sándor, Szvetnyik Szabolcs, Gubacsi László, Polereczki Tamás voltak.

Az est fénypontja a mazsorettes apukák által előadott tánc volt

Mind a négy mazsorett csoportnak nagy szüksége van a bálból befolyó támogatásra, hiszen valódi fenntartójuk nincs – mondta el Gmoser György,  művészeti vezető. Fő támogatóik: a város, az egyesület és a Texol Kft. Továbbá helyet kapnak edzésekre a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában és a Petőfi Sándor Művelődési Központban. Hozzátette, új ruhák és felszerelések vásárlását a szülők támogatják. Azt is elmondta, hogy minden évben városunkban rendezik meg az Országos Mazsorett Fesztivál első őszi állomását. A csoportoknak évente még másik 4-5 országos megmérettetésen kell részt venniük, hogy bent lehessenek a legjobb mazsorett csoportok között. Terveik szerint a bál bevételt utazásra, és új mazsorett ruhákra fordítják.

Jól eső érzés volt, hogy nemcsak a mostani mazsorettes szülők, hanem a régebbiek is,  akiknek a gyereke már felnőtt és néhány éve nem aktív mazsorettes, azok is itt voltak. Már most nagyon tervezik, hogy jövőre újra legyen bál, mert mazsorettesnek, mazsorettes szülőnek lenni egy igazi életérzés. 

Videó: Kiskőrös TV
Szöveg, fotók: Gmoser György és a bál résztvevői 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira