Az akasztói község lakói ebben az évben is négy tartalmas és vidámsággal teli hétvégét tölthettek el együtt. Közös filmvetítés, Ablak vadászat, Jótékonysági Mikulásfutás és Mikulás várás csak, hogy néhányat megemlítsek az elmúlt hétvégék program lehetőségeiből. Az Adventi programsorozat negyedik, egyben az idei év utolsó állomását az akasztói Faluházban rendezték december 17-én szombat délután.

-Hirdetés-

A program a gyerekek „Karácsonyi ajándék” című műsorával kezdődött. Ahogy címen is látszik a gyerekek verseikkel, énekeikkel és táncaikkal készültek meglepni a falu apraját nagyját. A műsort Csehi Zoltánné, a faluház igazgatónője indította ünnepi köszöntőjével, ezt követően Suhajda Antal Polgármester Úr mondta el ünnepi gondolatait és gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik; az örömöt szimbolizáló gyertyáját.

Az ünnepi köszöntőket követően, mint minden évben most is a legkisebbek, az óvoda Pillangó csoportja foglalta el a színpadot. Az óvodásokat Jenei Lászlóné Ica óvó néni készítette fel.

Az akasztói Kunszt József Katolikus Általános Iskola második osztályos tanulói

Az legkisebbek után az akasztói Kunszt József Katolikus Általános Iskola második osztályos tanulói érkeztek; A Betlehemi csillagok című karácsonyi műsorukkal. Felkészítő tanárok: Gubánné Líbor Ildikó és Feketéné Csatai Bernadett
A Betlehemi játékuk után a Solti Művészeti Iskola akasztói virtuózai következetek. A növendékeket és a zenetanulás lehetősségeit Fuchs Attila felkészítő zenetanáruk ismertette.
A gyerekek karácsonyi műsorát az általános iskolások tánccal zárták. Felkészítő tanáruk Szőke Vivien táncpedagógus volt.

Az Akasztói Borbarát Borrend Egyesület tagjai

A műsor ezzel még nem ért véget, a közönség a főtérre ment, ahol az ünnepi gyertyagyújtás után az Akasztói Borbarát Borrend Egyesület tagjai várták őket meleg teával, forralt borral és más egyéb finomságokkal. Az adventi koszorút a Borrendi tagok gyermekei gyújtották meg. Fontos megemlíteni, hogy az itt befolyt összeget az egyesület, mint minden évben idén is jótékony cél támogatására szánja. A rendezvény során befolyt adományokat az idei évben a Magyarok Kenyere Alapítvány kapja, mely rászoruló családok támogatására fogja fordítani.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS