Dávid Edit köszöntötte a kiskőrösieket advent negyedik vasárnapján, amikor a szeretetet szimbolizáló gyertyát gyújtották meg a főtéren felállított adventi koszorún.

Az Evangélikus Énekkar műsorával indult az este, majd a város polgármestere, Domonyi László mondta el ünnepi gondolatait.

Domonyi László
-Hirdetés-

„Az igazi szeretet,
mint a napsütés
magát senkitől sem sajnálja,
magát senkinek sem kínálja.
Akinek kell, azé;
barát, ellenség: neki mindegy,
nincs érdeke
és nem csábítja semmi se.”

Weöres Sándor idézetével kezdte beszédét, majd kifejtette szeretettel kapcsolatos gondolatait. A négy gyertya üzenetét a következőképpen fogalmazta meg:

„Ha van hitünk, akkor van reménység.
És ha van a hitből és reménységből kapott szeretet a szívünkben, akkor lesz öröm.”

Őt követően Arató J. Lóránd evangélikus lelkész igei gondolatokkal készítette az emberek szívét a karácsonyra, aki a négy gyertya jelentését egy igei gondolattal kapcsolta össze.

Arató J. Lóránd

„Örvendjetek az Úrban mindenkor. Ismét mondom, örvendjetek. A ti jóságotok legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel. Semmiért se aggódjatok, hanem az imádság és könyörgés alkalmával mindenkor hálaadással vigyétek kéréseiteket az Isten elé, és az Isten békessége, amely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni sziveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” – Fil 4,4-7

Az igei gondolatok után Domonyi László és Arató J. Lóránd meggyújtotta a koszorú negyedik gyertyáját.

A negyedik, és egyben utolsó gyertyagyújtási alkalmat a Csendes éj közös eléneklésével zárták az ünnepekre készülő emberek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS