A korábbi hagyományoknak megfelelően az idei évet is egy diákok által előadott karácsonyi műsor zárta decemberben a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben. Az eseményt december 20-án tartották meg az iskola tornacsarnokában, melyre meghívást kaptak a gyermekek hozzátartozói is.

-Hirdetés-

A karácsonyi műsorról Schaffer István intézmény vezető elmondta, hogy az idei évben is az eseményhez méltó produkciót láthattak a megjelentek. Az alternatív team vezetésével az alsó tagozatos diákok közreműködésével volt egy nagyon megható karácsonyi műsor, amelyben megelevenítették a betlehemi királyokat és Jézus születésének történetét. A helyi zeneiskola tanárainak köszönhetően egy zenei előadás is színesítette a programot.

Ez a műsor a gyermekek részéről egy többhetes munka és igen sok gyakorlás eredménye volt, melyhez a jelmezeket kölcsönzőből és részben a pedagógusok, valamint a szülők segítségével sikerült biztosítani. Az intézmény vezető kiemelte, hogy nagyon fontos nevelési feladata az iskolának, hogy olyan értékekre, családi vagy közösségi hagyományokra neveljék a gyermekeket, amelyek az értékmegőrzés az egymás iránti tisztelet, valamint a szeretet is előtérbe kerül. Az ilyen célok eléréséhez a karácsonyhoz kapcsolódó programok kiváló lehetőséget nyújtanak, ami látható volt a műsor alatt is, hogy a gyermekek nagyon odafigyeltek és fegyelmezetten, nagyon koncentráltan játszották el a szerepüket. Szerencsére minden évben jut ajándék a gyermekeknek, így most is kerültek csomagok az iskola karácsonyfája alá.

Lady Török Erzsébet és Schaffer István

Ebben az évben is a Családsegítő Szolgálatnak köszönhetően megteltek a cipősdobozok és valamennyi gyermek kapott ajándékot, a Játékkal a Tudásért Alapítványnak köszönhetően minden osztálycsoport külön kapott ajándékot, valamint az idén a Máltai Lovagrend képviseletében Lady Török Erzsébet adott át 5 rászoruló fiatalnak 30 ezer forintos ajándékutalványt. Az intézmény a magas rezsiárak miatt bevezetett takarékossági intézkedések okán december 20-tól bezár és majd január 9-én térnek vissza a tantermi oktatáshoz, addig az iskolában csak a legszükségesebb dolgok fognak működni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (92 db kép)
MEGOSZTÁS