A fagyos, zord idő ellenére is meleg szívvel térhettek haza a kiskőrösi Adventi térre kilátogató családok, barátok, ismerősök a karácsonyt megelőző ünnepváró hétvégén. 
-Hirdetés-

A város főtere csalogató fényekkel hívogatta az embereket a hangulatos közösségi rendezvényre, ahol minden érzékszervre ható élményekben lehetett része a vendégeknek. A faházakban gőzölgő illatos teával, forralt borral, punccsal kínálták a közönséget, amikhez házi süteményeket, kürtőskalácsot, szendvicseket, kolbászkákat kóstolhattak. 

Példás hagyomány Kiskőrösön, hogy ilyenkor, az adventi faházaknál alkalmuk nyílik a látogatóknak támogatni a helyi egyesületeket, oktatási intézményeket, közösségi szervezeteket, akik szívélyes vendéglátással hálálják meg a segítséget.

A helyi gazdák és kézművesek ünnepi kínálatában sokan megtalálhatták az ideális ajándékot. Házi készítésű szappanok, karácsonyfadíszek, kézműves ékszerek, mézeskalács figurák illegették magukat a standokon. A helyi termékkiállításon felsorakozott a kiskőrösi borászatok teljes szortimentje, de megtalálhatták az érdeklődők a szintén helyben készült gyümölcsleveket, befőtteket, savanyúságokat és a kitűnő pékárukat is. 

A kiskőrösi adventi vásári forgatag a léleknek is nyújtott táplálékot. Pénteken az aktív közösségi életet élő Kiskőrösi Nyugdíjas Klub tagjai daloltak meghatóan, majd a KEVI gimnazistái által csendültek fel a legszebb karácsonyi dallamok. 

Emellett a hétvége számos izgalmas gyermekprogramot kínált. A művelődési házban felállított mobil kemencék melege mellett mézeskalácsot készíthettek az érdeklődők. Kincsvadászat és “Jégvarázs” címmel interaktív gyermekműsor, valamint karácsonyi fotósarok is várta a családokat.
Szombaton a legkisebbek léptek elsőként a jelképes színpadra. A kiskőrösi óvodások és a Petőfi iskola alsó tagozatos diákjainak műsora a meghatott és büszke szülők mellett minden jelen lévő arcára boldog mosolyt csalt. Őket a környék legjobb parti zenekara, a Soundwich követte, akik kitűnő aláfestő zenét szolgáltattak a jókedvű beszélgetésekhez.
Aranyvasárnap Domonyi László polgármester és Arató J.Lóránd evangélikus lelkész közösen meggyújtották a város gyönyörű adventi koszorúján a legfontosabb érzést, a világot éltető szeretetet szimbolizáló negyedik gyertyát. 

Méltó zárása volt az ünnepi rendezvénynek az evangélikus templomban felcsendülő karácsonyi fúvóskoncert, ahonnan csordultig telt szívvel térhettek haza a látogatók.

A rendezvény kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. volt.

MEGOSZTÁS
Írta: vira