A kiskőrösi Malom Darts SE tagjai a helyi versenyek mellett rendszeres résztvevői a különböző országos küzdelmeknek is. Az egyesület tagjai az idei éveben az országos megmérettetéseken is kiváló eredményeket értek el.

A klub elnöke Torgyik Mihály elmondta, hogy a Leo Kupa Meglepetés Páros Darts verseny már harmadik éve zárja a szezont, amelyet a Malom Darts SE egyik alapító tagjának számító Tóth Tamás hívott életre. Ez egy vándorkupa, amely azért meglepetés páros verseny, mert a benevezett versenyzőkből húzzák ki a párokat. Idén a versenyt december 17-én rendezték meg, amikor a benevezett 24 indulóból 12 pár küzdött meg egymással a helyezésekért. Meg kell említeni, hogy a helyi indulókon kívül érkeztek Paksról, Soltszentimréről, Dunapatajról, Soltról, Kiskunhalasról és Nagykőrösről is indulók a versenyre.

A Leo Kupa díjazottjai
A Leo Kupa Meglepetés Páros Darts Verseny dobogósai:
-Hirdetés-

1. Erdős Andor – Meczker János
2. Bozó Zsolt – Szabó Zsombor
3. Kovács Botond – Hatvani József

A kiskőrösi darts csapat

A Malom Darts SE teljesítményéről úgy fogalmazott, hogy nagyon sikeres évet tudhatnak maguk mögött. A különböző helyi, országos egyéni és csapatbajnoki küzdelmek szinte mindegyikén részt vettek, esetenként 8-10 versenyzővel. Kiemelte, hogy az egyéni nemzeti bajnokság küzdelmeiben több alkalommal is bekerült versenyzőjük a mintegy 200 induló közül a legjobb 32, sőt a 16 közé is. Ilyen tekintetben Gévai Pétert lehet kiemelni, akit több alkalommal is a lejobbakkal küzdhetett meg. A korábbi évekhez hasonlóan idén is szerepeltek a csapatbajnokság küzdelmeiben több gárdával is.

A steel (fémhegyes) szakágban a harmadik osztályban három csapattal vettek részt a küzdelmekben. A klub I. csapata (Gévai Péter, Kisa Zsolt, Tóth Tamás, Szabó Zsombor, Dolezsár Szabolcs, Torgyik Mihály) a csoportját megnyerve lett első helyezett, a II. (Bozó Zsolt – csk, Turán Róbert, Greksa Gábor, Sebestyén Attila, Illés Attila, Bozó Zsóka, Parrag István) és a III. csapat (Odrobina Ferenc – csk, Turán Gábor, Kovács Tamás, Szentgyörgyi Ákos, Kispataki Szilvia, Kiss Tóth István, Francia István) pedig csak nagyon kicsi különbséggel csúszott le a harmadik helyre.

Az elért eredmények után a II. és a III. csapat a negyedik osztályban fog majd jövőre szerepelni, az I. csapat pedig sajnos nem tudott olyan eredményt elérni a rájátszásban, hogy osztályt lépne, így a következő szezonban is a harmadik osztályban szerepelnek majd.

A klub elnöke beszélt arról is, hogy az idei évben első alkalommal szerepeltek a soft (műanyag hegyes) szakágban egy csapattal (Tóth Tamás – csk, Dolezsár Szabolcs, Szabó Zsombor, Gévai Péter, Turán Gábor, Szentgyörgyi Ákos, Greksa Gábor, Torgyik Mihály) a III. osztályban, amelynél műanyag gépre kell minél pontosabban dobálniuk a nyilakat. Itt a 10 csapatos, négy fordulóból álló bajnokságban mindössze két alkalommal szenvedtek vereséget, így bravúros módon megnyerték ezt a küzdelemsorozatot és felkerültek a II. osztályba. A terveik között az szerepel, hogy jövőre harcban legyenek a II. osztály bajnokságának megnyeréséért és így a legjobbakkal versenyezhessenek majd.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS