A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kaskantyúi FSE gárdája az őszi szezon meglepetéscsapatának mondható azzal a teljesítménnyel, amellyel odaért a szezon felénél a harmadik helyre. Az együttes 13 mérkőzésen szerzett 10 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel, 53-18-as gólaránnyal, 31 ponttal áll a tabella harmadik helyén. A házi góllövőlistát toronymagasan vezeti Kovács Zsolt 21 találattal az őt követő 6 gólos Kovács Krisztián előtt.

-Hirdetés-

 

Virág Tibor
-A nyári felkészülést milyen kerettel és hogyan végeztétek el? – kérdeztem Virág Tibort, a Kaskantyúi FSE elnökét.

-A tavalyi szezon tavaszára szerettünk volna építkezni, és azt a keretet megtartani, ha lehet erősíteni. Távozó játékosunk a tavaszi keretből Lengvári Szabolcs volt, aki a Kiskőrös LC-hez igazolt, és Losonczi Attila aki Tabdira távozott. Érkezett Akasztóról Tratter Tibor, a megszűnt Csengődről Lasztovicza Ákos, Hartáról harmadik számú tartalék kapusnak Kovács Dorián – ő védett a Balotaszállás ellen megnyert mérkőzésen -, Márkó Bence a Kiskőrös LC-től, és az 5. fordulóban mutatkozott be Kovács Zsolt, akit szabadon igazolhattunk a megszűnt Csengődből. A keretünket látva a célkitűzésünk az első hatba kerülés volt.

-Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

-Nagyon nehezen indult az ősz, amikor egy rendkívül jól játszó Császártöltéssel találtuk magunkat szembe, akik majdnem megleptek minket hazai pályán, de Varga Szabolcs 87. percben jól eltalált lövésével megnyertük a mérkőzést. Talán a legrosszabb mérkőzésünk a második fordulóban volt, amikor tudtuk, hogy az ellenfelünk a Kunfehértó hiányosan tud csak felállni, és ezt nem sikerült kihasználnunk, mivel az ellenféltől csak mi álltunk ki hiányosabban. Egy cserével mentünk el a mérkőzésre és ki is kaptunk. Most már tudjuk, ott hagytuk Kunfehértón az őszi második helyünket. A legjobb mérkőzésünk talán több is volt, amikor egymás után játszottunk a Tabdival, a Kecel Seniorral a Kecel II-vel és a Kiskőrös LC II-vel és ezeken a találkozókon összesen 25 gólt rúgtunk és csak 1-et kaptunk, ami sokak figyelmét felkeltette.

-Van olyan egyéni teljesítmény vagy csapatrész, amelyet ki tudsz emelni vagy hiányérzeted van a várt teljesítmény tekintetében?

-Amennyiben ki kellene emelnem valamit, akkor inkább az egész csapatot szeretném, hiszen mindenki hozzátett és odatette magát. Mit mondhatnék, amikor Varga Szabi a három műszakból egyenesen a mérkőzésre jött, végig tolta a találkozót, gólt lőtt és a végén menni alig tudott, Megemlíthetem azonban a csapatkapitányunkat Győrfi Istvánt is, aki betegen is fáradtan is küzdött menetelt, de jellemző volt a többiekre is ez a mentalitás. A csapat gerincét alkotó dunaújvárosi srácokat is meg kell említenem, akik minden meccsen pontosan ott voltak még ha el kellett lógni a munka végét is. Az egyéni teljesítmények tekintetében azonban Tratter Tibort mindenképpen meg kell megemlítenem, aki szíve, lelke volt a csapatnak és természetesen Kovács Zsolt is ide tartozik, mivel 7 mérkőzést játszott az ősszel és 21 gólt lőtt.

-Az elért eredmények és a tabellán elfoglalt helyezés reális vagy több volt a csapatban?

-Azt mondom, hogy a tabellán elfoglalt helyezést bármikor aláírtuk volna, hiszen még soha nem voltunk sem félidőben, sem a végén a dobogón. De, ha azt nézem, hogy Kunfehértón nem álltunk ki rendesen és Akasztón a sok kihagyott helyzet és 11-es mellett az akasztóiak a 87. percben egyenlítettek, akkor ez 5 pont – de ezeket a mérkőzéseket már lefújták és beírták az eredményeket. Az, hogy csak rosszabb gólkülönbséggel vagyunk a harmadikok, az nagyon szép eredmény. A tabellán az előttünk levő két csapattól szenvedtünk csak vereséget, a Kunfehértót már említettem, a soltvadkerti eredmény pedig úgy gondolom hízelgő volt számunkra a rendkívül jó játékot bemutató hazai csapat ellen. Véleményem szerint a Soltvadkertnek tavasszal sem lesz ellenfele, és ha így csinálják, és egyben maradnak, behúzzák a bajnokságot. Nekünk az a célunk hogy az első ötben maradjunk, de titkon a dobogón maradás már elvárásként merült fel a csapaton belül.

-Hogyan alakul a csapat téli pihenője, mikor indulnak majd az edzések, lesz-e változás a játékoskeretben?

-Télen pihenünk, mindenki teremfocizik, és a családjával tölti az ünnepeket, természetesen tartjuk a kapcsolatot egymással, hiszen egy csapat vagyunk. Edzéseket nem tudunk tartani sajnos, hiszen Kaskantyún nincs pályavilágítás, de ahogy látom, ahol van, ott se nagyon használhatják a magas rezsiárak miatt. A csapat játékosainak tudása nem kopik, csak legfeljebb az erőnléte az ünnepek alatt. Megbeszéltük, hogy mindenki készül egyénileg, van aki teremben játszik, mások pedig futásokkal próbálnak jó erőben maradni. Nem szeretnénk, ha télen valaki is elmenne a csapatból, hiszen nagyon egyben vagyunk, egy-két nevet hallok, hogy hívják másik csapatba, de remélem nem igazol el senki sem. Már tárgyalunk két játékossal, akik jelezték, hogy szívesen jönnének hozzánk, mert itt játszik nálunk mindkettő legjobb barátja, és a jó csapatszellemet hallva szeretnék magukat kipróbálni nálunk. Együttműködési szerződést kötöttünk több külföldi csapattal, akik a 2023-as évben már irányítanak hozzánk játékosokat, akiknek az egyik fő szponzorunk a Barbero Kft. lesz a játékos ügynöke. Olyan szponzorokat találtunk, akik segítenek a csapat fenntartásában, és akik a 2023-as évre is támogatást ígértek. Több pályázatot is beadtunk a csapat működtetésére, a Magyar Falu Programnak köszönhetően megvásároltunk és teljesen felújítottunk egy családi házat Kaskantyún, ahol kialakítottunk két szobát, konyhát, fürdőszobát és egy irodahelyiséget. Egy helyiségben konditermet és egy sportmasszázs szobát szeretnénk kialakítani. Nagyon remélem a sok nehézség ellenére minden csapat tavasszal is pályára fog lépni, és nem szűnik meg. Bízom abban, hogy mindenkivel találkozunk a pályán. Minden ellenfelünknek csapatnak, játékosnak és szurkolónak  eredményekben gazdag, egészségben megélt Boldog Új Esztendőt kívánok magam és a Kaskantyúi FSE nevében!

MEGOSZTÁS