A Petőfi 200 emlékév és a városban megszervezett háromnapos Petőfi Szilveszter programsorozat keretein belül az év utolsó estéjén sem maradtak program nélkül a Kiskőrösön és környékén élők, ugyanis egy rendkívül színvonalas hangverseny került megszervezésre a városi sportcsarnokban.

Az esemény kezdetén Supka Éva köszöntötte a fellépőket és a csarnokot megtöltő közönséget, majd Domonyi László polgármester mondta el gondolatait.

-Hirdetés-

A háromnapos Petőfi Szilveszter csúcspontjához közeledve a polgármester kiemelte, hogy ez a szilveszteri programsorozat a megszokottól eltérő, kiemelten színvonalas, köszönhetően többek között az este során fellépő, zenei és táncéletben nagy jelentőséggel bíró művészeknek és művésznőknek.

A köszöntő után Hollerung Gábor vette át a szót, aki karmesterként irányította a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekart. Gábor, Liszt Ferenc-díjas karmester, karvezető, érdemes művész, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ügyvezető zeneigazgatója, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság vezető karnagya, a Zempléni Fesztivál művészeti vezetője, a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny alapítója és művészeti vezetője.

Hollerung Gábor

A fellépők felkonferálása, és az eljátszott művek előtt érdekességeket és történeteket árult el a következő produkciókról, remek humorával fűszerezve.

A színpadon köszönthették a kiskőrösi származású trombitaművészt, Boldoczki Gábort is. A Liszt Ferenc-díjas művész 1987 óta vesz részt hazai és nemzetközi zenei versenyeken, ahol számtalan díjat, első helyezést ért el.

Boldoczki Gábor

Az estén jelen volt a hazánkban és világszerte is ismert Miklósa Erika. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő énekhangjával varázsolta el a közönséget. A világ összes jelentős színpadán járt már, az idei szilveszter estéjén pedig örömmel vállalta, hogy a kiskőrösi színpadon lép fel, mely nagyon közel van szülőhelyéhez, Kiskunhalashoz.

Miklósa Erika

A fellépő zenészek és énekesek mellett a műsor színvonalát emelték és a produkciókat színesítették a Barta Dóra Dance Company táncosai. Barta Dóra, Haragozó Gyula-díjas, Érdemes Művész címmel kitüntetett elismert táncművészként és koreográfusként alapította a badora társulatot.

A 2008 decemberében alapított együttes az elmúlt évek során a magyar táncélet egyik markánsan egyedi világú társulata lett. A közönség számára egészen eltérő stílusú táncaik között például a kánkán is szerepelt.

A közönség hatalmas tapssal értékelte a közel másfél órás hangversenyt – a produkciók között és a legvégén is -, míg a város vezetése külön ajándékkal fejezte ki háláját a művészeknek és vezetőiknek azért, hogy még szilveszter este is örömmel elvállalták a fellépést, hogy a Kiskőrösi Petőfi Szilveszter programsorozat egyik legszínvonalasabb programpontja lehessen ez a hangverseny.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (107 db kép)
MEGOSZTÁS