Megható és különleges része a Petőfi-Szilvesztereknek a sorszámozott, névre szóló Petőfi kötetek átadása, melyeket azok az egyéves gyermekek kapnak, akik a költővel azonos napon születtek – olvasható Kiskőrös város facebook oldalá-n. 
 
Domonyi László polgármester a legutolsó, hagyományos serleges fogadalomtételben ígéretet tett arra, hogy Petőfi Sándor születésének bicentenáriumi ünnepén mindazon a Bács-Kiskun megyei felnőttek is részesülhetnek a kötetben, akik a hagyomány bevezetése előtt születtek, visszamenően egészen Kiskőrös várossá avatásának évéig, tehát 1973-ig.
 
 
A gyermekek közül Botka-Vincze Bonifác, Krizsán Doroti, Kisgyőri Dominik, Novák Milán, Khoór Zsombor, Fülöp Zente Odin, Németh István, valamint Dicső Léna szülei jelezték, hogy jelenlétükkel megtisztelik az ünnepséget, és szinte mind itt is voltak a művelődési központ kamaratermében. A felnőtt generációból Berki Dragica Tímea, Garajszkiné Viedner Melinda, Szemerédi Péter Balázs részesült a kötetben.
 
 
Az ünneplők ezután átmentek a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum kiállítótermébe, ahol hasonlóan a kötetátadáshoz Dr. Filus Erika múzeumigazgató köszöntötte a megjelenteket. „Az idő igaz, s eldönti, ami nem az.” címmel nyílt pályázatot és a kiállítást Kispálné dr. Lucza Ilona, az Országos Petőfi Sándor Társaság elnöke méltatta. A pályázatot a Petőfi emlékév kapcsán írta ki az Országos Petőfi Sándor Társaság, Kiskőrös Város Önkormányzata, valamint a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum. Nagy költőnk születésének bicentenáriumi alkalmából kiírt országos pályázatra 146 pályamű érkezett be, a zsűrizést követően több mint 80 alkotásból nyílt meg a tárlat, melyet dr. Feledy Balázs művészettörténész, művészettörténeti író nyitott meg, majd átadták az első három helyezett díját és a különdíjat. 
 
 
Forrás, további képek: Kiskőrös város facebook oldala
 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira