A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő zlári FC gárdája a bajnokság alsó felében zárta az őszi szezont. Az együttes a 14 csapatos küzdelemsorozatban 13 mérkőzés lejátszását követően a 12. helyen áll, 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 10 vereséggel, 21-55-ös gólaránnyal, 7 ponttal.

Az őszi szereplésről Bálint István Gábor a klub játékosa és egyben elnöke elmondta, hogy a nyári felkészülést az előző bajnoksághoz képest gyengébb kerettel tudták megkezdeni. Ez azért következett be, mert egy középpályás Kiskunmajsára igazolt, kapusuk külföldre ment dolgozni, és volt olyan játékos is, aki úgy döntött befejezi aktív labdarúgó pályafutását. Ennek megfelelően az őszi szezon kissé gyengébben sikerült a vártnál, de a mostani helyzetben már az is sikernek számít, hogy ilyen kis településen van még hivatalos felnőtt sport. Megemlítette, hogy egyéni teljesítményt nagyon ritkán szokott kiemelni, legfőbb erősségüknek a jó csapategységet tekinti.

-Hirdetés-

Úgy fogalmazott, hogy hazai pályán képesek bárkinek meglepetést okozni, viszont az idegenbeli szereplésükön mindenképp javítani kell.

Érdekességként említette meg, hogy bajnoki szezon közben sikerült négy új játékost igazolniuk, olyanok személyében, akik korábban “visszavonultak”. A kapus kérdés továbbra is megoldást igényel, amelyen dolgoznak.

A téli felkészülést januárban kezdik el az időjárás függvényében a tornateremben, vagy a labdarúgó pályán. Kiemelte, hogy a szurkolókra, támogatókra továbbra is számíthatnak, a helyi önkormányzattal pedig még a korábbinál is szorosabb a kapcsolat. Az egyesület külső segítőin kívül az önkormányzat is igyekszik a pályázataikban az adminisztrációs feladatok esetén segítséget nyújtani.

Viszont az egyesület nem csak kap segítséget, ha lehetőség van, akkor ad is. Minden évben segítik a „Juniális” lebonyolítását és más helyi civil szervezetek munkáját, de olyan is előfordult már, hogy barátságos mérkőzéssel egybekötött adománygyűjtést szerveztek, óriási sikerrel.

MEGOSZTÁS