A háromnapos Petőfi Szilveszter záróeseményeként került megrendezésre a Városi Sportcsarnokban a már hagyománnyá vált újévi koncert, ahol Kiskőrös Város Fúvószenekara lépett színpadra, közreműködő énekesekkel és a Gyöngyszem mazsorett csoporttal.

-Hirdetés-

„…Hadd kívánjak szebb új évet!
Gondolkodó képességet!
Félelem nélküli létet!
Vidámságot, egészséget!…” 

Aranyosi Ervin: Hadd kívánjak! c. versével köszöntötte a sportcsarnokot teljesen megtöltő közönséget Supka Éva, és kívánt áldott, boldog új esztendőt.

Egy történelmi indulóval kezdődött az alkalom, a Pécsi József által komponált Centenáriumi indulóval. A koncert alatt vezényelt: Sipos Béla karnagy.
Közreműködött a kiskőrösi Gyöngyszem mazsorett csoport. Művészeti vezetőjük: Gmoser György, csoportvezető: Gubacsi Zsófia.

Olyan mindennapos, de hangszerelés szempontjából különleges eszközöket is bevont a zenekar a műsorba, mint az üllő és kalapács, vagy az írógép.

Színpadra lépett Miklósa Erika – Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Príma Primissima-díjas, a Magyar Szent István Rend kitüntetett énekesnője is.

Miklósa Erika

Őt követően Tömösi Tamás lépett színpadra, aki a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekarának ütőhangszeres művésze, a katonazenekar fellépéseinek állandó szólóénekese.

Tömösi Tamás

Megköszönték, és a színpadra hívva ajándékkal is kifejezték hálájukat a szervezők a támogatóknak.
Köszönet illette: Domonyi László polgármestert, Szentpéteri Attilát (Szentpéteri Borpince Kft.), Endrődi Ferencet (Akker-Plus Kft.), Atkári Árpádot (Tek-Szol Kft.), László Sándort (László Gépműhely), Markó Jánost és Markó Pétert (Drukker Kft), Jarjabka Józsefnét (Japi Zölcsi), Ba Irént (Park és Kert Kft.), Vágó Ferencnét (Kiskőrösi Tankerületi Központ), Markóné Csányi Gabriellát (SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola).

A vendéglátó egységekben 16 éves kora óta ismert és elismert Kothencz Lajos is szerepet vállalt a koncerten.

Kothencz Lajos

Köszöntötték Király Dórát, a zenekar oszlopos tagját, aki már 20 éve folytatja művészi tevékenységeit. Közösségi munkáját megköszönve a zenekar ajándékot adott át neki.

Király Dóra

Boldoczki Sándor 1982-ben alapította Kiskőrös Város Fúvószenekarát. A zenekar munkáját a mai napig aktívan segítő nyugdíjas művész tanár. A zenekarért végzett több évtizedes munkájáért és folyamatos önzetlen segítségéért Örökös tagja címet adományozott számára a zenekar.

Markóné Csányi Gabriella, Boldoczki Sándor, Sipos Béla

Ezt követően megható pillanatok következtek. A zenekar minden évben megválasztja az év zenésze címet. A nemrégiben elhunyt oszlopos zenekari tagjuk, Breznyán Attila tiszteletére, ezt a kitüntetést Breznyán Attila díjra nevezték át.

Az első Breznyán Attila díjat két tag is kiérdemelte: Godó Judit és Csipak István.

Csipak István, Godó Judit

Az alkalom végéhez közeledve virággal és ajándékkal köszöntötték a közreműködő művészeket, énekeseket és a szervezésben, valamint lebonyolításban résztvevőket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (114 db kép)
MEGOSZTÁS