A Bócsai BL SE megyei III. osztályban szereplő labdarúgó csapata néhány bravúros győzelemmel hívta fel magára a figyelmet az őszi szezonban. Az együttes jó középcsapatnak számít a küzdelemsorozatban, amely első felében a 8. helyen zártak 13 mérkőzésen szerzett 5 győzelemmel, 1 döntetlennel, 7 vereséggel, 34-39-es gólaránnyal, 16 ponttal.

A csapatkapitány P. Szabó Zsolt az őszi szezont értékelve mondta el, hogy évek óta nem sok változás történik a keretükben és elsősorban az lenne a céljuk, hogy ez a jó közösség egyben maradjon. Kiemelte, hogy nagyrészt bócsaiak szerepelnek a csapatban, ami hatalmas dolog egy ilyen kisebb lélekszámú településen. Megemlítette, hogy sajnos néhány idősebb játékos befejezte az aktív játékot, és vannak sérültjeik is, így elég szűkös jelenleg a keretük.

P. Szabó Zsolt
A hiányzók miatt sokszor változott a csapatösszetétel, ami befolyással volt az eredményeikre és hullámzó teljesítményt produkáltak.
-Hirdetés-

Az ősz legnagyobb sikerének a Kiskőrösön elért győzelmet nevezte, amelyre nagyon büszkék. Úgy fogalmazott, hogy az ilyen győzelmek kellenek, hogy erőt adjanak a továbbiakra és hétről-hétre ezt a teljesítményt kellene hozniuk, hogy elérjék dobogós álmaikat. Ehhez a megítélése szerint minden csapatrészben erősödniük kell még, ami mellett a védekezés és a helyzetkihasználásban sokszor dekoncentráltak, ami meg is szokta bosszulni magát. Úgy érzi, hogy sokkal több van ebben a csapatban, mint a középmezőny, sok a fiatal a keretükben, akik évről-évre rutinosodnak és a hibák kijavításával reméli összejöhet az álmuk.

Az új bajnoki szezon előtt a nyáron mindössze két labdarúgó érkezett hozzájuk erősítésként, akik mindketten jól ismerik a csapatot és baráti viszonyban vannak. Az ilyen jellegű dolgokra is próbálnak odafigyelni, hogy olyanok csatlakozzanak hozzájuk, akik beleillenek a kis ,,családjukba”. Csapatkapitányként folyamatosan próbálja összetartani a csapatot.

Hetente összejárunk focizni egyet, mindezek mellett hétvégente is vannak közös programok, mint például most télen élőnyúl befogásra indultunk és utána este évzáró bulit tartottunk – mondta a csapatkapitány.

A téli pihenő után januártól folytatják a közös munkát, és bíznak a minél jobb szereplésben.

MEGOSZTÁS