A Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Harangvirág Óvodája új udvarral, kívülről felújított épületben, hagyományos és most debütáló programokkal vágott neki a 2022/23-as nevelési évnek. Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény vezető mesélt az elmúlt hónapok történéseiről.
Milyen programok, események valósultak meg a 2022/2023-as nevelési év első felében?

Nagy volt az öröm számunkra és a szülők, gyermekek számára, hogy augusztus végén megrendezhettük a családi napokat, ismerkedő délutánokat. Ebben a nevelési évben most először tartottunk Márton-napot, aminek óriási sikere volt. A legjobban várt karácsonyi ünnepségek, szolgálatok is megrendezésre kerültek.

A karácsonyra való készülődés fontos időszak az óvodában
-Hirdetés-

Minden nevelési évben két projektünk van, ami az egész óvodára íródik. A projektek közül egy mindig keresztény tartalmú. Az első félévben a „Színek az egyházban” című projektet tartottuk meg. Kiss-Burda Csilla és Scrob Erzsébet óvónők készítették el minden korcsoportra a tervezetet, és ebből minden óvónő a saját csoportjára tudta formálni a témát.

„Színek az egyházban” című projektet tartottak
Hány gyermekkel kezdték a 2022/2023-as nevelési évet?

A nevelési évet 125 kisgyermekkel kezdtük meg 5 csoportban. 39 kiscsoportos érkezett szeptemberben.

Intézményükbe érkeztek-e új dolgozók az elmúlt hónapokban?

Új dolgozó nem érkezett, de egy kolléganő Kiss-Burda Csilla szeptemberben érkezett vissza közénk.

Milyen pályázatokat nyertek, és mik valósultak meg annak köszönhetően?

2022 tavaszán a fenntartónk által kiírt eszközbeszerzési pályázatunkat sikeresen elbírálták, így lehetőségünk nyílt egy csoportszoba teljes bútorzatát lecserélni. Így a Katica csoport egy új szekrénysorral, polcokkal és új asztalokkal gazdagodott.

Új berendezések színesítik az intézményt
Az épületet, felszereltséget érintette-e fejlesztés, újítás?

Az épületünket sikerült szigetelni és a külső festést is meg tudtuk valósítani. A szeptemberi évkezdésre az emeleti folyosók, csoportszobák, mosdók lettek kifestve.

Az épület kívülről is megújult, megszépült

A gyermekek legnagyobb álma válhatott valóra, hiszen ősz végén a nagy udvarunk teljes átalakuláson ment keresztül. Sikerült új játékokat vásárolni és a burkolatot is gumira cserélni. Nagy örömmel vették birtokba a megújult udvart a gyerekek.

Az új udvaron minden gyermek szívesen játszik
Milyen terveik vannak a nevelési év második felére?

Az egyik nagy tervünk, hogy az udvart be tudjuk fejezni, sajnos a hideg időjárás nem kedvez a kinti munkálatoknak. Amint beköszönt a jó idő, ez lesz az első fontos feladatunk.

Sok színes programot terveztünk. Tavasszal szeretnénk egy játszótér avató családi napot tartani, ahol ünnepélyes keretek közt felavatjuk az új udvarunkat.
A csoportok szeretnének családi napokat, kézműves délutánokat, ünnepségeket, évzárókat tartani. Vár ránk még a farsang, gyereknap, ami az óvodások nagy kedvence. Reméljük minden eltervezett programot meg tudunk tartani.

A Harangvirág Óvoda nevelőközössége

Képek: KEVI Harangvirág Óvodája

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS