A kb. 1200 fős Bács-Kiskun megyei községben működik a Páhi Tündérkert Óvoda, ahol családias légkör fogadja a gyermekeket nap mint nap. Megkeresésünkre Supka Zsoltné intézményvezető mesélt az óvoda elmúlt hónapjairól.
Milyen programok, események valósultak meg a 2022/23-as nevelési év első felében?

Szeptember 17–én megrendezésre kerülő Falunapi rendezvényen vettek részt nagycsoportosaink. A rossz idő miatt a lovaskocsis felvonulás elmaradt, de a művelődési ház színpadán a nagycsoportos gyermekek esernyős tánca nagy sikert aratott.

-Hirdetés-

Október 4-én, az Állatok világnapja alkalmából lovaskocsikkal egy család meghívására egy tanyára látogattunk el, ahol a gyerekek megsimogathatták és megetethették a tanyán élő állatokat.

November harmadik hetében tartottuk „Egészséghetünket”. Témáink között volt az egészséges ételek fogyasztása, a helyes testápolás, testmozgás fontossága. Záró napunkon a szülőkkel közösen salátát készítettünk, bemelegítés után egy kört futottunk a park körül. Vendégünk, a helyi védőnő előadást tartott a gyerekeknek a helyes fogmosásról. Zöldségekből és gyümölcsökből készült szobrokból kiállítást rendeztünk.

Márton nap alkalmából a gyerekek megismerkedtek a Márton-napi hagyományokkal, libás verseket, mondókákat, dalokat tanultunk, lámpást készítettünk. Részt vettünk az iskola által szervezett Márton-napi felvonuláson, ahol libakereső játékok, tábortűz melletti verselés, éneklés és zsíros kenyér várta a gyerekeket.

Az ősz kincsei elnevezésű témahéten szervezett séták alkalmával gesztenyét, mogyorót, diót gyűjtöttünk. Az összegyűjtött terményekből, termésekből élő sarkot rendeztünk be. Kukoricát morzsoltunk, diót törtünk, tököt faragtunk.

December 4-én a község által rendezett adventi gyertyagyújtáson a nagycsoportos gyermekek műsorral készültek, Mikulás versekkel, dalokkal és tánccal köszöntötték az ünneplőket.

December 6-án hozzánk is ellátogatott a Mikulás. Tengeri Attila interaktív zenés műsora után a gyerekek verssel és dalokkal köszöntötték a Télapót, aki csomagokkal ajándékozta meg őket.

Hány gyermekkel kezdték a 2022/23-as nevelési évet?

Szeptemberi létszámunk csökkenést mutatott az elmúlt évekhez képest. A 15 iskolába ment gyermek helyett csak 7 új kisgyermek érkezett, így az új évet 25 kisgyermekkel kezdtük.

Intézményükbe érkeztek-e új dolgozók az elmúlt hónapokban?

A GYES–en lévő óvónőnk helyére kerestünk óvónőt vagy pedagógiai asszisztenst, de sajnos nem sikerült betölteni az üres álláshelyet.

Milyen pályázatokat nyertek, és mik valósultak meg annak köszönhetően?

Elnyertük a „Boldog Óvoda” címet.

Sikeres pályázatnak köszönhetően az elmúlt évben megvalósult az intézmény teljes körű energetikai felújítása, melynek során megtörtént a fűtés korszerűsítése, az épület szigetelése, nyílászárók cseréje.

Kapcsolódó cikk
Páhin gőzerővel zajlanak a felújítások
Páhin gőzerővel zajlanak a felújítások
A napokban megkezdték a Tündérkert Óvoda és Konyha teljes energetikai felújítását Páhin. A polgármester fontosnak tartja a gyermekek fejlődésének és...

Ebben az évben a kerítés cseréjére került sor, a régi fa léceket WPC elemekre cseréltük.

Milyen terveik vannak a nevelési év második felére?

Megtartjuk hagyományos ünnepeinket, jeles napokat:

  • Farsangi bál
  • Föld napja,
  • Húsvét,
  • Anyák napja
  • Évzáró, ballagás
  • Gyereknap
  • Kirándulás

Képek: Páhi Tündérkert Óvoda

MEGOSZTÁS