A megyei I. osztályban szerepelő Kiskőrösi LC labdarúgó csapata az őszi szezonban várakozáson alul szerepelt. A csapatnál a 10. fordulóban lejátszott Harta elleni 8-0-ás hazai vereséget követően edzőváltás is történt, amikor Agócs Zoltán lemondott a posztjáról és helyét a kapusokkal foglalkozó Kovács László, valamint az U19-es gárda szakmai munkájáért felelős Mokrockij Viktor vette át.

Az edzőváltás után az együttes a hátralévő 4 mérkőzésén 5 pontot szerzett és a 14 csapatos bajnokság 11. helyén zárta az őszi szezont 15 ponttal. A csapat szerepléséről Kovács Lászlót kérdeztem.

Kovács László
Hogyan alakult a csapat sorsa a Harta elleni mérkőzést követően?
-Hirdetés-

-Váratlanul ért a felkérés, hogy Mokrickij Viktorral közösen irányítsuk a csapatot az őszi szezon befejező szakaszában. Nekem még ilyen feladatban nem volt részem, főleg úgy, hogy egy 0-8-as mérkőzést követően kellett valamit tenni, felrázni a fiúkat. Sajnos az őszi szezonunkat sokan ezzel a nagy gólarányú vereséggel azonosítják, pedig a tabellát nézve azért nem ennyire rossz a helyzetünk. A mérkőzéseket tekintve Baján nyerhettünk volna és amennyiben meg lenne az a három pontunk, akkor most mindössze két pontra lennénk a dobogótól. Nagyon nehéz volt felrázni a csapatot, hiszen mentálisan kellett a legtöbbet azért tenni, hogy rendeződjenek a sorok. Az őszi szezon utolsó négy fordulójára már erőlét tekintetében nem lehet csodákat tenni, a magam részéről próbáltam átgondolni, hogy aktív játékosként mit tettem volna hasonló esetben.

Mit tudnál mondani azokról a mérkőzésekről, amikor a kispadon ültél az őszi szezon végén?

-Úgy gondolom, hogy az őszi szezon utolsó négy mérkőzésére sikerült valami előrelépést elérni az együttesnél. Amikor átvettük a csapatot, rögtön jött egy keceli szomszédvári rangadó, ahol 3-0-ra kikaptunk. Ezt követően hazai pályán fogadtuk a jól szereplő bácsalmásiakat, mely mérkőzésen már sikerült összerakni a védekezésünket és gól nélküli döntetlent értünk el. Jött a rangadó idegenben a soltvadkertiek ellen, melyen egy jó csapat ellen értünk el 1-1-es döntetlent. Ezen a mérkőzésen öt rúgott gól nélküli mérkőzés után tudtunk a hálóba találni, és a csapat a mutatott játékában is kezdett már jobban kinézni. Az utolsó fordulóban a lajosmizseieket 4-0-ra győztük le, aminél végre elmondhattuk, hogy hosszú idő után nyertünk. Néhány hetes közös munka során csodákra nem lehetett számítani, de úgy gondolom, hogy a lajosmizsei találkozóra sikerült mentálisan összerakni a csapatot.

Mennyire befolyásolta az őszi szezon szereplését, hogy több kezdőjátékosra nem lehetett számítani sérülés, valamint egyéb okok miatt a csapatból?

-Nyáron három kezdőjátékos távozott tőlünk és három új érkezett, amelyek beépítése nem tud megtörténni egyik napról a másikra. Mindezek mellett jött a sok sérülés és öt olyan játékosunk volt ezen a listán, akiknek kezdő helye lenne a csapatban. Amennyiben összerakjuk a távozókat és a sérülteket, akkor a tavalyi kezdő tizenegyből nyolc játékos hiányzott az őszi szezonban. Mi nem vagyunk profik, és egy ilyen kis klubnál ennyi hiányzót egyszerűen nem lehet megfelelően pótolni. Nagyon örülök, hogy a bajnokság első felét azért egy szép győzelemmel zártuk, és így talán kicsit jobb hangulatban mehetett téli pihenőre a csapat.

Volt ennél több a csapatban ősszel?

-Lehetett volna jobb eredményeket is elérni, de sajnos most a szerencse is elpártolt tőlünk. Mondhatnám a bajai mérkőzésünket, ami tipikus egygólos találkozó volt, melyen 0-0-nál egy támadás során három kapufát is lőttünk és az utolsó percekben kaptuk meg a második találatunkat, amikor már kitámadtunk. Úgy gondolom, hogy a keceli mérkőzésen egy olyan hozzáállással, mint amivel Akasztón nyertünk, sokkal jobb eredményt érhettünk volna el. A sportban azonban nincs „ha…”, így el kell fogadnunk, hogy most ennyire voltunk képesek.

Mi lesz a klubnál a továbbiakban veled és Mokrickij Viktorral?

-A mi párosunk az őszi szezon végén, az utolsó négy mérkőzésen való közreműködésre kapott felkérést, így a munkánk véget ért ilyen feladatkörben. Tudomásom szerint a klub vezetése tárgyalásban van új edzővel, de konkrét döntés még nem született erről. A továbbiakban Mokrockij Viktor az U19-es csapat szakmai munkájáért felel majd, és én pedig a kapusokkal foglalkozom, igény esetén besegítek a felnőtteknél is az edzői teendőkbe.

Mit üzennél a szurkolóknak, támogatóknak, sportbarátoknak az új esztendőre?

-A kialakult helyzetünkhöz képest a szurkolók hozzáállása és megnyilvánulásai egyértelműen pozitívnak mondhatók. Szerintem a szurkolók is átérezték, hogy egy nagyon felforgatott csapatunk volt az őszi szezonban, és teljesen reálisan kezelték a problémákat. Annak nagyon örülök, hogy ugyan kényszerből, de több fiatal játékos is pályára léphetett a felnőtt csapatban, ők nem vallottak szégyent és akár hosszabb távon is erősségei lehetnek az együttesnek. Bízom abban, hogy a sérültek felépülnek télen, és a csapat tovább fejlődve fog majd jobb teljesítményt nyújtani tavasszal. Minden sportbarátnak, támogatónak, szurkolónak ezúton is szeretném megköszönni a segítségét és eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok nekik!

MEGOSZTÁS