A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Izsáki SSE csapata a küzdelemsorozat középmezőnyében zárta az őszi szezont. Az együttes a 9. helyről várhatja majd a tavaszi folytatást 13 mérkőzésen szerzett 5 győzelemmel, 1 döntetlennel, 7 vereséggel, 25-46-os gólaránnyal, 16 ponttal.

A csapat házi góllövőlistáját Prikidánovics Márk vezeti 6 találattal, az 5 gólos Farkas Dávid és a 4 gólos Seregély Imre előtt. Az együttes őszi szerepléséről Gréczi Gábor edzőt kérdeztem.

Gréczi Gábor
A nyári felkészülést milyen kerettel és hogyan végeztétek el?
-Hirdetés-

-A tavalyi megyei II. osztályban szereplő játékoskeretünkhöz képest nagy változások voltak a nyár során csapatunknál. Az együttesből többen távoztak és a felkészülésünk elején még az is bizonytalan volt egy ideig, hogy lesz-e annyi játékos, akivel nyugodtan nekivághatunk az új bajnoki szezonnak. Szerencsére sikerült egy bővebb játékoskeretet kialakítani, melyre sajnos szükségünk is volt, mert voltak olyan mérkőzéseink, amikor mindenkire szükség volt, hogy ki tudjunk állni. A cél az volt a bajnoki szezon kezdetekor, hogy kialakuljon egy olyan játékoskeret, ami stabilan képviseli a klubot ebben az osztályban.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

-A csapat a hazai mérkőzéseken teljesített jobban, és valamiért az idegenben lejátszott találkozóink nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Az elért gyengébb eredményeinkben szerepet játszott, hogy az összeállításunk folyamatosan változott, így a képességeinkhez képest alul teljesítettünk. A hazai találkozókon tudtuk megmutatni a valós tudásunkat, amikor helyenként igazi csapatként küzdöttünk és vendéglátóként mindössze egyetlen vereséget szenvedtünk el. Azt pozitívumként értékelem, hogy egységes keretet sikerült kialakítani az őszi szezonban, viszont az elért pontszám, a mutatott játék és helyenként a hozzáállás tekintetében hiányérzetem van. Azt várnám el ebben az osztályban pályára lépőktől, hogy szívvel, lélekkel, nagy akarással küzdjenek, amit nem mindig éreztem.

Az elért eredmények és a tabellán elfoglalt helyezés reális, vagy több volt a csapatban?

-Összességében talán elmondható, hogy a pontszám és a helyezésünk azt adja vissza, amit a pályán mutatott teljesítményünk után megérdemeltünk. A mérkőzéseket tekintve talán a Kecel FC II. csapata ellen idegenben lejátszott 5-3-as vereséggel végződött találkozó ellenére ott nyújtottunk olyan teljesítményt, ami elvárható. A jó teljesítmények sorában kell még megemlítenem az utolsó őszi mérkőzésünket, amikor az Akasztó FC II. csapata ellen hazai környezetben nyertünk 1-0-ra. Sajnos becsúszott a szereplésünkbe néhány nagyobb gólarányú vereség is, melyek közül talán a soltvadkerti 0-6, és a kunfehértói 1-8-at tudnám kiemelni negatív irányban. A sok bekapott gól mutatja, hogy a jövőben a védekezésünkben javulnunk kellene, és nagy szükségünk volna egy igaz befejező, gólerős csatárra.

Hogyan alakul a csapat téli pihenője? Mikor indulnak majd az edzések, lesz-e változás a játékoskeretben?

-A játékoskeretben nagy valószínűséggel télen nem lesznek jelentősebb változások. Nagyon örülnék olyan helyi játékosoknak, akik nálunk kezdenék újra, vagy képzelnék el a jövőben a pályafutásukat. Most pihen a csapat és amennyiben rendeződnek a rezsiárak, akkor január végén elkezdenénk a felkészülést. Néhány edzőmérkőzést már most lekötöttünk, de az még kérdés, hogy a felkészülésünk során a pályán mennyire tudjuk majd használni a villany világítást, illetve a sportcsarnokot a megemelkedett fenntartási költségek miatt.

Mit üzennél a szurkolóknak, segítőknek, támogatóknak?

-Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a pálya karbantartásában segítőknek, a rendezői gárdának, és az ásványvizet felajánlóknak, de mindenkinek, aki valamilyen formában segíti a működésünket. A sportbarátoknak boldog új évet kívánok!

MEGOSZTÁS