A Soltvadkerti Óvodák és Bölcsőde dolgozói a 2022/23-as nevelési évre egy augusztus utolsó napján rendezett nevelés nélküli munkanappal hangolódtak – mesélte hírportálunknak Bodahelyi Antalné intézményvezető.

– Óvodáink 173 gyermeket fogadtak szeptemberben. Bölcsődénkben szintén a férőhelyeknek megfelelően alakult a létszám. A gyermekek nevelését, gondozását 37 fő dolgozó látja el. Közülük egy óvodapedagógust és egy dajkát köszönthettünk „új” dolgozóként szeptember elsején.

-Hirdetés-

Épületeink a mai kor követelményeinek megfelelőek, mind belső, mind pedig külső környezetük tekintetében. A nyár folyamán került sor az Arany J. utcai óvoda belső, betonos udvarának teljes körű felújítására. Városunk képviselő-testülete meghívásunkra látogatást tett intézményünk épületeinél, ahol elismeréssel szóltak a látottakról. A képviselő-testület a szeptemberi testületi ülésén fogadta el intézményünk előző évre vonatkozó beszámolóját.

Október hónapban kezdődtek óvodáinkban a külön foglalkozások:
  • logopédiai megsegítés
  • egyéni fejlesztés (a BTMN, valamint az SNI gyermekek számára)
  • játékos angol-, valamint német nyelvi foglalkozások a középső- és nagycsoportos gyermekek részvételével)
  • sakk foglalkozások
  • néptánc alkalmak
  • kerámia foglalkozások
  • ovi rajz alkalmak
  • ökumenikus hittan (a szülők igénye alapján)
  • játékos mozgás.

A hagyományos „őszi papírgyűjtést” szintén októberben szerveztük meg.
A mese és a zene világnapját tartalmas programokkal töltötték meg óvodapedagógusaink a gyermekek számára. A Márton-napi délelőtt szintén élményekben bővelkedett. A nagycsoportos gyermekek szüleinek Domonyiné Borbényi Katalin gyógypedagógus, logopédus tartott tájékoztató előadást novemberben.

Márton-nap az óvodában

A Gyöngyház Kulturális Központ által rendezett magyar népmesemondó versenyen sikeresen szerepeltek óvodásaink: egy első, valamint egy harmadik helyezéssel tértek haza a rendezvényről.

Kapcsolódó cikk
Népmesemondó versenyt rendeztek Soltvadkerten
Népmesemondó versenyt rendeztek Soltvadkerten
A gyerekeket, szülőket és a felkészítő pedagógusokat Légrády Andor köszöntötte a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár közös rendezvényén. Elmondta, hogy...

Decemberben minden csoportunkba bekopogott a Mikulás, aki a BS Plastic Kft. ajándékával lepte meg a gyermekeket.
A hagyományos, immár 27. éve megrendezésre került Advent Versmondó Esten 25 kisgyermek örvendeztette meg az ünnepi alkalom meghívott vendégeit, szüleiket, valamint óvodapedagógusaikat. Szülői Szervezeteink, valamint dolgozóink rész vettek a városi adventi forgatagban. Finom ételekkel, italokkal, valamint kirakodó vásárral várták az érdeklődőket.

Karácsonyváró ünnepi műsor a Arany J. utcai Óvodában

Az ajándékozás folytatódott a „karácsonyváró” ünnepi alkalmainkon, hiszen intézményünk ajándékai mellett, a már említett BS PLASTIC Kft., a Gra Plast, valamint vállalkozó szülők felajánlásának köszönhetően sok-sok ajándék várta a gyermekeket a csoportok karácsonyfái alatt.

Karácsonyváró ünnepi műsor a Bocskai utcai Óvodában
Ajándék bontás

Képek: Soltvadkerti Óvodák és Bölcsőde

MEGOSZTÁS