Január 12-én, csütörtökön tartotta meg a 2023-as év első Kormányinfóját Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mellett, melyen több témát is érintett.

Gulyás Gergely a napelem-pályázatok kifizetésének csúszásáról elmondta: rendkívül lassú volt az állami adminisztráció, ezért elnézést kér. A 43 ezer pályázatból 3750-nél érkezett előre fizetésre igény, ezt már ki kellett volna fizetni. Az a cél, hogy január végéig 813 kérelemre vonatkozóan 1,2 milliárd forintot kifizessenek, ami a 7,8 milliárd forintos igény egyötödének, egyhatodának felel meg. Emellett szeretnék a további kifizetéseket felgyorsítani – jelezte.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón 2023. január 12-én. (Fotó:MTI/Bruzák Noémi)
-Hirdetés-

Arról, hogy az energiatámogatási programot a fürdőkre kiterjesztik-e elmondta: fognak velük tárgyalni. A fürdők egy része bezárt, más része nyitva tart, de az árakat jelentősen megemelte. Meg kell nézni, a mostani szezon után milyen támogatásra van szükség, hogy ne zárjanak be a fürdők.

Kapcsolódó cikk
Három hónapon át csökkentett szolgáltatásokkal fog működni a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő
Három hónapon át csökkentett szolgáltatásokkal fog működni a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő
Facebook bejegyzésében tájékoztat a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő arról, hogy 2023. január 16-tól április 15-ig csökkentett szolgáltatásokkal üzemel. Mint írják, ebben...

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a hajlandóság megvan arra, hogy napenergiát érintő beruházások valósuljanak meg, de fontos, hogy a hálózat ezt el tudja viselni, hogy minél több zöldenergia kapcsolódhasson a hálózatra, azonban hálózatfejlesztés nélkül további igényeket nem tudnak befogadni.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira