Írta: vira

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Ridikül című műsor január 16-i adásában azt fejtegették, hogy vajon ki volt Ő? Hogyan indult a kiskőrösi fiú, hogy aztán  világhírű költő lett. A műsorban mozaikokból próbálták meg összeállítani és kideríteni, hogy ki is volt Petőfi. 

A műsor első vendégeként Dr. Filus Erikával, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatójával beszélgetett Dióssy Klári műsorvezető. 

-Hirdetés-

A teljes beszélgetés az alábbi linken tekinthető meg: https://mediaklikk.hu/video/ridikul-2023-01-16-i-adas/ 

„A szabadságharc költőjének és hősének emlékezete átitatja magyarságunkat, hisz a 26 évesen elhunyt fiatalember igazán nagy karriert futott be. Hogyan indult az ő élete? Hogyan lett a kiskőrösi fiúból költő, műfordító? Mi volt a szerepe a szabadságharcban és hogyan állít majd neki emléket az ország? Eddig kevésbé ismert információk mentén, a történelem mozaikjából próbáljuk összerakni Petőfi Sándor alakját. A hétfői Ridikülben rá emlékezünk. Elfogadta meghívásunkat: Dr. Filus Erika, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója, Dr. Kalla Zsuzsa irodalomtörténész, irodalmi muzeológus. Berettyán Nándor színész és Dombrovszky Linda rendező” – olvasható a https://mediaklikk.hu-n. 

Dr. Filus Erika, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója, Dr. Kalla Zsuzsa irodalomtörténész, irodalmi muzeológus, Berettyán Nándor színész és Dombrovszky Linda rendezővel beszélgetett Dióssy Klári (Fotó: Ridikül/Tőke Béla)

Forrás: https://mediaklikk.hu
Kiemelt kép, fotók: Ridikül/Tőke Béla

MEGOSZTÁS