Folyamatos a panasz Kiskőrös lakossága felől a közösségi oldalon azzal kapcsolatban, hogy a Záportározó-tó körül kialakított rekortán futópályát a sportolókon kívül mások is használják. Van, hogy babakocsit tolnak rajta, kutyát sétáltatnak, vagy éppen bicikliznek, melyek tiltott tevékenységek a rekortán felületen. 

Domonyi László polgármester adott interjút a Kiskőrös TV-nek. 

-Hirdetés-

„Ha az időjárás engedi, két-három hét múlva megindul az a beruházás, ami sokat segít majd ezen a vitás helyzeten. Ugyanis mi eredetileg is úgy terveztük, hogy a murvázott részt letérkövezzük” – mondta el Domonyi László polgármester.

A térkövet az önkormányzat már megvásárolta, azonban idő hiányában a Kőröskom Nonprofit Kft. szakemberei még nem jutottak oda, hogy a futókör melletti közel két méteres sávot letérkövezzék.

„A murvás alap adott és a térkő is már megvan, tehát már csak le kell lehelyezni azokat, ami nem kevés, hiszen 1600 m2-ről van szó.  Maximum egy egyhónapos beruházás, de szerintem még lehet, hogy annál is kevesebb idő fog kelleni hozzá” – tette hozzá.

A munkálatok tehát várhatóan egy hónapon belül el fognak kezdődni, így a Záprortározó-tó körül hamarosan mindenki kényelmesen töltheti majd el az idejét.

Forrás: Kiskőrös TV  

MEGOSZTÁS
Írta: vira