A Kőröskom Kft. feladatai közé tartozik a magasépítési tervezés és kivitelezés, mélyépítési munkák kivitelezése, piacüzemeltetés és hulladékszállítás. A Kft. nem Kiskőrös Város Önkormányzata által átadott költségvetési forrásokból gazdálkodik, hanem piaci szereplőként kell működnie az építkezési beruházások terén.

-Hirdetés-

„2022-ben szintén az volt a kihívás, ugyanazok nehezítették a működést, mint a testvér cégnél, a Kőrösszolg Kft.-nél, de ezt a piaci körülmények között valahogyan tudni kellett érvényesíteni, beépíteni a vállalási árakba és kitermelni. Itt nem az önkormányzat költségvetése adta a hátteret, bár ez is terhelte a költségvetést, hiszen Kiskőrösi Város Önkormányzata is a Kőröskom megrendelői között tudható, de minden más megrendelőnkkel is el kellett fogadtatnunk azt, hogy a vállalási árakban, a mi esetünkben is egy elmozdulás történt, nem is kis mértékű” – mondta el az interjúban Schäffer Tamás ügyvezető igazgató.

Az előző évekhez képest, 2022-ben annyival könnyebb dolga volt a Kft.-nek, hogy új megrendeléseket  teljesített, ezért nem kötötte meg a cég kezét az, hogy a több évvel korábban elvállalt pályázati forrásokból megvalósuló munkákat kellett elvégezni az akkori árakon.

„Ez egy kicsit jobb volt abból a szempontból, hogy tudott érvényesíteni megnövekedett költségtételeket az árszabásában. Ezt azért nem volt egyszerű, hiszen egy folyamatos árdrágulás mellett kellett elfogadható árszínvonalat tartanunk. Ez biztos, hogy a 2023-as összárbevételen, illetve az eredményen azért látszani fog.”

2022 egy nagyon stabil és kiegyensúlyozott éve volt a Kft.-nek, bár az év elején még nem rendelkezdett annyi lekötéssel és munkával, mint a korábbi években, az év során új megrendelések befogadására és teljesítésére volt képes.
Schäffer Tamás, a Kőröskom ügyvezető igazgatója annyira sikeresnek tartja az elmúlt évet, hogy a 2022-est látatlanban elcserélné a következő két évvel, hiszen a magyar gazdaság működését nehezítő tényezők nagyon sok megrendelőjüket, piaci partnerüket nehéz helyzetbe fogja hozni és ez az építkezési beruházások csökkenésével fog járni. Emiatt a Kft.-nél egyfajta átalakulásra, a költségek-bevételek kapcsán egy átgondoltabb működésre lesz szükség 2023-ban.

Forrás: Kiskőrös TV 
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS
Írta: vira