A nagy hagyományokra visszanyúló kiskőrösi Winter Classic jégkorong tornát 10. alkalommal rendezték meg a Rajz Attila Jégcsarnokban január 20-21-22-én. Az eseményen a résztvevő 10 csapat három napig töltötte meg a jégcsarnokot, amely során az együttesek mindegyike négy mérkőzést játszott.

A nemzetközi jégkorong tornára érkeztek csapatok Szlovákiából Naszvadról és Liptószentmiklósról, Erdélyből Csíkszeredáról két gárda és a Felcsík együttese, a Vajdaságból a HK Spartak, a svédországi Halmstadból és, Budapestről a Hargitai Farkasok. A kiskőrösi színeket a Next, valamint a HC Kiskőrös gárdája képviselte.

-Hirdetés-

A küzdelmek két csoportban folytak 4+1 fős csapatokkal, melyet követően az elért eredmények után hirdettek helyezetteket. A HC Kiskőrös utánpótlás csapataiban szerepelt Balogh Máté a tornán most játékvezetőként működött közre, és megtisztelte jelenlétével a tornát a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, Kovács Zoltán is, akit májusban iktattak be a Nemzetközi Jégkorong Szövetség Hírességek Csarnokába.

Szekeres Károly – HC Kiskőrös elnöke:

-Úgy gondolom, hogy a torna 10 éves távlatában talán a mostani volt a legjobb kupa. A torna során mindössze két sérülés történt, amikor a felpattanó korong miatt kellett kisebb ellátásban részesíteni a játékosokat. Ki szeretném emelni, hogy a tornán szereplő csapatok a helyi árbevételekben három napig jelentős szerepet játszottak a szállás, a vendéglátás és az egyéb területeken.
Szervezőként nagyon készültünk a kupára, és a díjazások mellett minden résztvevőnek egyedi hosszú ujjú pólót adtunk át. Nagy örömünkre szolgált, hogy idén első alkalommal egy svéd csapat is részt vett a tornán Halmstadból, a Titanium Halmstad S gárdája, akik kiválóan érezték magukat és már most jelezték, hogy jövőre két együttessel érkeznek.

A X. Winter Classic jégkorong torna végeredménye

A Felcsík csapata
Az „A” csoport végeredménye:

1. Felcsík (Erdély) 8 p.
2. Golden Time (Erdély) 6 p.
3. HC Kiskőrös 4 p.
4. HK Spartak (Szerbia) 2 p.
5. Old Boys L.M. (Szlovákia) 0 p.

A Marmipal csapata
A „B” csoport végeredménye:

1. Marmipal (Erdély) 8 p.
2. Kiskőrös Next 6 p.
3. United Nasvady (Szlovákia) 4 p.
4. Titanium Halmstad (Svédország) 2 p.
5.Hargitai Farkasok (Budapest) 0 p.

A különdíjasok

Legjobb kapus:
Gábor Zoltán – Marmipal (2 kapott gól)
Legjobb csatár:
Tanko Attila – Marmipal (14 gól)
Legjobb hátvád:
Petri Tylenius (Titanium Halmstad S)
Legjobb fogyasztó:
Felcsík

A svéd csapat egy magyar válogatott mezt kapott ajándékba
Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával a díjakat Szedmák Tamás alpolgármester, és Szekeres Károly, a HC Kiskőrös elnöke adták át.

A svédek kaptak egy magyar jégkorong válogatott mezt is, hiszen az „A” csoportos világbajnokság a Svédországgal szomszédos Finnországban lesz Helsinkiben, amivel kapcsolatban azt kérték a kiskőrösiek, hogy a torna alatt ebben a mezben szurkoljanak a magyar jégkorong válogatottnak.

A lebonyolításban segítő stábtagok

A szervezők köszönetüket fejezték ki a stábtagoknak, akik segítettek a torna lebonyolításában: Elekes Levente, Kosóczky Tibor, Kosóczky Nikolett, Rakonczai Mónika, Szabó Nikolett, Gaál Ildikó, Szélig Tünde, Szekeres Csilla, Szvitlák Zita, Szentesi Eszter.

Köszönetüket fejezték ki a szervezők a kupa támogatóinak is: Hotel Imperial, Thermál Étterem, Boranal Kft. , Szöllősi tanya, Kosóczky Tibor, Békó Kft., Fekete Ferenc, Ifj. Kecskeméti János Nagy Tamás Zahorszki Zsolt.

Csapatképeket készítette: Rubos Zoltán

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (82 db kép)
MEGOSZTÁS