Dr. Pataricza Ivánt a kiskőrösiek több évtizedes fogorvosi munkássága alapján ismerik. Sokan vannak közöttünk, akik tudják, hogy nem csupán a fogászati betegek életminőségét tette jobbá, hanem különleges festményeivel számos otthont varázsolt barátságossá – olvasható Lászlóné Takács Ágnes Zsuzsanna művészettörténész írása a Kiskőrösi hírek 2023. januári lapszámában. 

-Hirdetés-

Ivánnal először akkor találkoztam, amikor egy fogászati műtét során türelemmel és szakértelemmel, egy kis kalapács segítségével egyengette ki az elgörbült foggyökeremet, és kiműtötte a gyökér csúcsán lévő cisztát. Mind a mai napig hálás vagyok azért, hogy egy hatalmas szenvedéstől mentett meg. Amikor a kiskőrösi művelődési központban kezdtem dolgozni, akkor hallottam először arról, hogy milyen nívós alkotásai vannak. Iván járta hazánk változatos vidékeit, de külföldi útjai során is lefestette a számára kedves tájakat.

Dr. Pataricza Iván nyugalmazott fogorvos 

Például egy olaszországi síelés alkalmával, amikor együtt voltunk, igyekezett megörökíteni az itáliai hegycsúcsok szépségét. Festményein megjelennek Bács-Kiskun megye csodái: a Duna-part, a Hajósi Pincesor, a turjános és számos, különleges természeti szépség. Aki szeretné ezt a világot megcsodálni, annak lehetősége lesz január végétől az Ágnes Galériában megtekinteni dr. Pataricza Iván festményeit. A galériában megvásárolhatók a nyugalmazott fogorvos festményei.

Forrás, fotók: Kiskőrösi hírek 

MEGOSZTÁS
Írta: vira