Két sportember gondolt egy nagyot és megszervezték Kiskőrösön a Yours Truly futást a Záportározó körüli rekortán futópályán. Ez a két futást imádó ember a kiskőrösi származású Kelemen Anett és párja Pozderka Attila. Kelemen Anettel már olvashattak olvasónk interjút itt a vira.hu-n. A kiváló futó túl van már több nagy ultraverseny teljesítésén.

Kapcsolódó cikk
Kelemen Anett:  „Elkezdeni könnyű, folytatni nagyon nehéz”
Kelemen Anett: „Elkezdeni könnyű, folytatni nagyon nehéz”
Kelemen Anett Kiskőrösön nőtt fel, majd munkája Budapestre szólította. 2015-ben kezdett el megismerkedni a futással, azóta több ultra távú versenyt...
-Hirdetés-

De, hogy mi is ez a Yours Truly? Finn kezdeményezésű nemzetközi futás, mely a leghidegebb napokban ad egy kis versenyzési lehetőséget, hogy amikor nincsenek, versenyek akkor is legyen valami esemény. Általában január és február utolsó vasárnapján szokták megtartani ezeket a közösségi futásokat. Futni bármennyit lehet ilyenkor a klasszikus 25 és 50 kilométerek mellett.

Fotó: Pozderka Attila

Ezt az eseményt gondolták át Anették, hogy miért ne lehetne Kiskőrösön is ilyen. Így megszervezték január 29-re a BKU Yours Truly-t Kiskőrösön.

Reggel 8 órától egészen este 18 óráig várták a futókat, akik szép számmal érkeztek az eseményre, hiszen végül 65 futó regisztrált. A legkisebbektől egészen az idős korosztályig mindenki képviseltette magát. A frissítés batyus volt, tehát mindenki hozott valamit a frissítő asztalra, illetve az volt a kérése a két szervezőnek, hogy hozzanak a futók magukkal egy olyan rajtszámot, ami számukra egy kedves emléket jelent.

A helyi sportolók mellett érkeztek futók: Budapestről, Bölcskéről, Kecskemétről, Kalocsáról, Kecelről, Soltvadkertről és Kiskunhalasról is.

Az eseményen részt vett Beda Szabolcs is, aki sok-sok szép eredménnyel büszkélkedhet már a futás terén. Tavaly októberben a 48 órás országos csúcsot is megdöntette 410,305 lefutott kilométerrel. Szabolcs most sem finomkodott a kilométerekkel, hiszen 50,51 kilométert futott. Nem is akármilyen tempóban.

Beda Szabolcs most is kitett magért a több mint 50 lefutott kilométerrel

A legtöbbet a budapesti Ispán Zsolt futotta, aki 81,37 kilométerig jutott a nap folyamán.

A kiskőrösi futók közül Rárósi Dávid futotta a legtöbb kilométert pontosan 50-et. De Pszota Attila is negyven fölött szaladt pontosan egy maratont futott, azaz 42,2 kilométert.

Ispán Zsolt szaladt a legtovább az eseményen

Hogy a nőket is megemlítsük. A szervező Kelemen Anett jutott a legtovább 55,8 kilométerig. Mögötte a budapesti Kis-Kovács Olga végzett 50,52 kilométerrel. Ha a kiskőrösi hölgyeket nézzük, akkor a legtovább Csörgő Tímea jutott, aki élete eddigi leghosszabb futását követte el január 29-én 30 kilométerrel.

Az esemény végén összesítették a lefutott kilométereket. Összesen 1000,72 kilométert szaladt össze a 65 regisztrált futó.

Kelemen Anett szervező is hosszasan körözött a rekortánon

Az eseményen a hangulatról Dynamic L gondoskodott egész nap a legjobb zenékkel.

A hideg nap ellenére mindenki nagyon jól érezte magát, mosollyal és jókedvvel mentek haza a futók. Kelemen Anett és Pozderka Attila mindenkinek köszöni a résztvételt, továbbá  Domonyi László polgármester úrnak és Kiskőrös Város Önkormányzatának azt, hogy lehetővé tették számukra az esemény megrendezését. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS