Hová utazzunk 2023-ban?” címmel, a nagy érdeklődésre való tekintettel már a  második törzsutas találkozót szervezte a soltvadkerti székhelyű Roxy Tours Utazási Iroda.

-Hirdetés-

„Nincs ötletetek, hogy hová utazzatok az idei tavasszal – nyáron ?
Vagy elvesztetek az ajánlatok sűrűjében?Ehhez adunk Nektek tanácsokat, ötleteket.”  Hirdette Facebook oldalán a Lantos Borházban megrendezett eseményt az utazási iroda.

A cél az volt, hogy azok az a törzsutasok, érdeklődők, akik a nagy érdeklődés miatt, a január 16-ra meghirdetett első találkozóról lemaradtak, utaztatással foglalkozó szakemberektől kapjanak ötleteket, tanácsokat, hiteles tájékoztatást, hasznos információkat a 2023-as nyaralási lehetőségekről, előfoglalási kedvezményekről. 

Gáspár-Bíró Katalin, a Roxy Tours Utazási Kft ügyvezetője köszöntötte a vendégeket, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a nyári előfoglalási időszak közepén vagyunk, az árak folyamatosan emelkednek, emiatt nem célszerű sokáig várni az idei nyaralás lefoglalásával, mindenképp érdemes kihasználni az előfoglalási kedvezmények által kínált lehetőségeket, árengedményeket.

A február 4-én megrendezett eseményre a meghívott előadók az Orex Travel, Itaka Utazási Iroda, valamint a ViaSale Travel utazási irodák képviselői voltak.

Az Orex Travel képviseletében a török származású Yalcin Kerim partnerkapcsolatokért felelős, marketing és sales szakember ismertette az utazási iroda árualapját. A törökországi utazások specialistája, török tulajdonosi háttérrel rendelkező iroda 2017-ben alakult meg Magyarországon, a magyar vendégek utaztatását szívvel, lélekkel, szeretettel végzik, igyekeznek a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani a legkedvezőbb áron. Az Orex Travel az Anex Tourism Group cégcsoport tagja, amely a második legnagyobb touroperátor, utazásszervező a világon.  Orex utazási irodák a cseh, lengyel, szlovák és magyar piacokon vannak jelen. Az utazási iroda saját flottája buszparkkal, több mint 1 000 busszal, valamint 30 db saját Boeing típusú repülőgéppel rendelkezik, továbbá magyar nyelvű, telepített idegenvezetők várják az utasokat a célterületeken. Két légitársasága van: az azurair és az MGA.

Utasaikat Törökországba MGA charter repülőjárattal, 180-200 fős gépeken, turistaosztályon utaztatják; Budapest – Antalya közötti repülési idő kb. 2,5 óra. Főszezonban Budapestről, a Liszt Ferenc Repülőtérről minden nap közlekedik egy repülőjárat Antalyába, Debrecenből pedig hetente egyszer, szerdai napokon utazhatunk a Török Riviéra legismertebb üdülőhelyeire. Alanya, Side, Belek, Kemer, Antalya régiókban kínálnak több mint 400 szállodát 3-4-5 csillagos kategóriákban, többféle ellátással. A török szállodák esetében a szakember az all inclusive, illetve ultra all inclusive ellátás igénybe vételét javasolta, ugyanakkor az eddigi tapasztalataik szerint ezek a legnépszerűbbek az utasok körében.

Az ellátáshoz kapcsolódó szolgáltatások eltérőek lehetnek, éppen ezért célszerű erről a foglaláskor tájékozódni. Törökországban az Orex Travel saját márkás szállodái a SELECTUM hotelek, ezek közül kiemelkedik az anyacég saját tulajdonában lévő, Belek régióban található Selectum Luxury Resort Belek, mely prémium minőségű szolgáltatásokat nyújt.

Az Orex Travel nyári kínálatában Bulgária is megtalálható, ahol közel 120 hotelt kínálnak minden kategóriában. Budapestről Burgasba heti egyszer, szerdai napokon repülnek majd.

Yalcin Kerim, az Orex Travel képviselője

Yalcin Kerim is felhívta a figyelmet az előfoglalás fontosságára, hiszen ilyenkor még kedvező árakon bőven van hotelválaszték minden desztináció esetében. Az előfoglalási időszakban, 2023. február 28-ig beérkezett foglalások esetében (2 éves kor felett) 29 900 Ft/fő előleg megfizetése szükséges, mindössze ezzel az összeggel már foglalható a 2023-as nyaralás. A befizetett előleget legkésőbb indulás előtt 30. napig 100%-ra ki kell egészíteni, ezeket a foglalásokat kötbérmentesen le lehet mondani, legkésőbb indulás előtti 30. napig. Kötbérmentes törlés esetén a befizetett összeg visszajár, kivéve az útlemondási biztosítás díját. 2023.02.28-ig beérkezett foglalásoknál egy alkalommal lehetséges kötbérmentesen indulási időpontot/szállodát módosítani.

A következő előadó Kovács Zsolt, az ITAKA HUNGARY Utazási Iroda Kft partnerkapcsolatokért felelős, marketing és sales munkatársa volt.  Az ITAKA 1989-ben alakult meg Lengyelországban, majd 2009-től a turizmus piacvezető vezető szereplőjévé nőtte ki magát. A magyar idegenforgalmi piacon viszonylag fiatal szereplőnek számítanak, hiszen egy éve utaztatják a magyar vendégeket Zanzibárba, Egyiptomba, valamint a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventurára. A 2023-as nyári árualapjuk, kínálatuk várhatóan február harmadik hetétől lesz elérhető, emiatt a szakember a még tartó, téli/tavaszi időszak kedvező utazási lehetőségeit ismertette a törzsutas találkozón megjelent érdeklődőkkel. Kiemelt desztinációjuk Zanzibár, mely nem egyetlen sziget, hanem Tanzániához tartozó szigetcsoport Afrika keleti partjainál. Az Itaka Utazási Iroda vasárnaponként, egy hetes turnusokban indít repülőjáratokat Budapestről Zanzibárra Hughadán keresztül a Smartwings charter légitársasággal. A repülési idő Hurghadáig 4 óra 50 perc, majd Hurghadától Zanzibárig körülbelül 6 óra az út; a feladható poggyász súlya legfeljebb 23 kg/fő, fedélzeti csomag súlya pedig legfeljebb 8 kg/fő lehet. A beutazáshoz az útlevélnek a hazatérést követően még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, valamint szükséges turistavízum megvásárlása – kb. 50 USD/fő – mely a repülőtéren, érkezéskor fizetendő készpénzzel vagy bankkártyával. Egészen 2023. március 26-ig repülhetünk Zanzibárra, bár ez a dátum már az utazás szempontjából a „visszaláb”, emiatt 03.19. az idei téli/tavaszi szezon Itaka Utazási Iroda által szervezett utolsó indulási időpontja.

Kovács Zsolt, az ITAKA Utazási Iroda képviselője

Zanzibáron az Itaka Utazási Iroda kiemelt szállodája a Hotel Uroa Bay Beach Resort, mely egy standard négy csillagos szálloda közvetlenül a tengerparton; nászutasoknak, pihenésre vágyóknak kitűnő választás. Alapvetően félpanziós ellátással foglalható, de – Kovács Zsolt javaslata szerint – érdemes inkább az all inclusive ellátást befizetni.

Ár-érték arányban kiváló szálloda a Hotel Sansi Kae Zanzibar, mely fehérhomokos parton található, családosok ajánlott inkább.

Minden igényt kielégítő 5 csillagos szálloda a Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, mely szintén fehérhomokos tengerparton található, medencekomplexummal rendelkezik, valamint nem olyan jelentős az árapály jelenség.

Zanzibárra jellemző a különleges árapály jelenség, ami leginkább a keleti parton jelentkezik, de változó mértékben az egész szigeten érzékelhető. Ilyenkor az Indiai-óceán vize akár 300 métert is visszahúzódhat, felfedve ezáltal a tengeri sünökkel, kagylókkal tarkított tengerfeneket. Nagyon érdekes és különleges látványban részesíti a turistát ilyenkor a visszahúzódott óceán.  

Következő desztináció az egyiptomi Taba üdülőövezete, mely a Sínai-félsziget észak-keleti részén található, a határ túloldalán az izraeli Eilat, szemben pedig a jordániai Aqaba városa fekszik. Kristálytiszta tenger, aranyszínű homokos tengerpart, sznorkelezés, búvárkodási lehetőség jellemzi ezt az üdülőhelyet. Különleges földrajzi adottságainak köszönhetően Jeruzsálembe vagy akár a jordániai Petrába is kirándulhatunk. Az Itaka Utazási Iroda Budapestről a Smartwings légitársasággal heti egy alkalommal, péntekenként repül Tabára a téli/őszi szezonban egészen 2023. április 04.26-ig. A repülési idő 3 óra 50 perc. Amennyiben nem terveznek kirándulást Kairóba (afrikai Egyiptomba) vízum megvásárlására sincs szükség, az útlevélnek azonban a visszautazástól számított fél évig érvényesnek kell lennie!

Az Itaka Utazási Iroda kiemelt szállodái a térségben, melyek természetesen a Roxy Tours Utazási Irodánál foglalhatók:

Hotel Nuwieba Club Resort: Több mint 800 méter hosszú, lassan mélyülő, homokos tengerparttal rendelkezik, gyermekes családok számára ideális választás.

Hotel Strand Taba Heights Beach: Magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó, 5 csillagos szálloda búvárkodási és sznorkelezési lehetőséggel a korallzátonyoknál.

Kizárólag az Itaka Utazási Iroda kínálatában elérhető Hotel Mosaique Beach Resort Taba Heights 5 csillagos hotel, mely pároknak ideális választás.

Az egyiptomi Marsa Alam üdülőövezet Délkelet Egyiptomban, a Vörös-tenger nyugati partján található. Az Itaka Utazási Iroda szervezésében a Smartwings charter légitársasággal, heti egyszer, keddenként utazhatunk a régióba. 

Az Itaka Utazási Iroda kiemelt szállodái a térségben, melyek természetesen a Roxy Tours Utazási Irodánál foglalhatók:

Hotel Lazuli & Resort, mely a gyermekes családok számára ideális luxusszálloda aquaparkkal.

Hotel Three Corners Happy Life Resort, mely közvetlenül a tengerparton fekszik és az aktív családi nyaraláshoz ideális választás.

Valamint a luxusminőséget képviselő Pickalbatros Palace Port Ghalib Hotel, mely csodálatos környezetben helyezkedik el a Vörös-tenger partján.

Az Itaka Utazási Iroda kínálatában szerepel a spanyolországi Kanári – szigetekhez tartozó Fuerteventura, ahová Budapestről hetente egyszer, csütörtöki napokon indít járatokat az iroda a Smartwings charter légitársasággal. Szép, parkosított hotelek, csodálatos tengerpart, rengeteg látnivaló jellemzi ezt az Atlanti-óceán partján fekvő szigetet. Kínálatukban szerepel például a Hotel Fuerteventura Princess, több úszómedencével rendelkező, all inclusive négy csillagos szálloda, mely a vendégeknek már „adults only” zónákat is biztosít. Ennek köszönhetően a wellness részleget csak felnőttek használhatják. Az Itaka Utazási Iroda hamarosan megjelenő 2023 nyári kínálatából elérhető direkt charterjáratokkal, budapesti indulással a Török Riviéra, Kréta, Korfu, Zakynthos, Mallorca, Madeira, változatlanul Taba, Marsa Alam, valamint Fuerteventura és egy igazi újdonság: nyaralás Albániában.

A harmadik előadó a ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája képviseletében Kovács Péter partnerkapcsolati menedzser volt. A ViaSale Travel azért különleges, mert a három tulajdonos közül ketten már 25 éve Tenerifén élnek, a cég alkalmazottainak nagy része is a Kanári-szigeteken él életvitel szerűen, ennek köszönhetően napi személyes kapcsolatban vannak a helyi szolgáltatókkal, tökéletesen ismerik a helyi viszonyokat, szokásokat, a szigeteken élő embereket.  Az utazási iroda már 9 éve működik Magyarországon. Teljes körű szolgáltatást nyújtanak a szigetekre utazóknak: szállás, repülőjegy, transzfer és magyar nyelvű asszisztencia, valamint a célterületen segítséget nyújtanak autóbérlésnél, fakultatív programok, kirándulások szervezésénél.

A Kanári-szigetek Spanyolországhoz tartozik, amely tagja az Európai Uniónak, emiatt nem szükséges útlevél a beutazáshoz, ugyanakkor a személyi igazolványnak ebben az esetben is a visszaúttól számított fél évig érvényesnek kell lennie.

Kovács Péter, a ViaSale Travel képviseletében

A ViaSale Travel szervezésben Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote szigetére utazhatunk Budapestről a Wizzair légitársaság gépeivel. Kovács Péternek köszönhetően a szállodákról, kirándulási lehetőségekről, gasztronómiáról részletes és hasznos információkhoz jutottak a jelenlévők.

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb és legnépesebb szigete. A ViaSale Travel szervezésében Budapestről heti két, Bécsből pedig heti három járat indul, a repülési idő a fővárosból 5 és fél óra. A sziget déli része a sivatagi éghajlatnak, homokos strandoknak köszönhetően egész évben alkalmas nyaralásra, északi része hűvösebb, sziklás partokkal tarkított. A sziget legmagasabb pontja a 3718 méteres aktív, de szunnyadó vulkán, a Teide. 2 200 méterig feljuthatunk kiránduló buszokkal, 3 000 méterig pedig felvonóval. Látnivalói közül kiemelkedik a Siam Park, mely már hetedik éve a világ legjobb élményparkja és a világ legnagyobb hullámmedencéjével rendelkezik. Az északon található, 135 000 négyzetméteren fekvő Loro Park jelenleg 350 papagájfaj otthona. Hajókirándulás delfin –és bálnalessel, Flamenco est, nyüzsgő éjszakai élet várja a szigetre látogatókat. Legnépszerűbb strandjai: Playa Paraiso, Costa Adeje, Playa de las Americas.

Gran Canaria a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb szigete és a második legnépszerűbb turista célpontja köszönhetően az aranysárga színű homokos tengerpartoknak, az európai színvonalú hoteleknek, rengeteg látnivalónak. A sziget déli része a sivatagi éghajlat következtében egész évben alkalmas nyaralásra. Gran Canariára Budapestről heti egy, Bécsből heti két direkt repülőjáratot üzemeltet az utazási iroda. A sziget fővárosa Las Palmas, melyet nyüzsgő éjszakai élet, hatalmas bevásárlóközpontok, két óvárosi kerületben a spanyol hódítás időszakából megmaradt épületek jellemeznek. A sziget legnagyobb és lefontosabb turistalátványossága Maspalomas, mely egy km hosszú, vándorló homokdűnékkel tarkított strand mentén terül el. Igazi turista látványosság Parque Rural del Nublo, mely Gran Canaria földrajzi közepén fekvő nemzeti park, valamint Mogán üdülővároska, melyet csatornái miatt a Kanári – szigetek Velencéjének hívnak.  

Fuerteventura összesen 150 km hosszú hófehér homokos strandjaival, enyhén sivagagi klímájával, 24 fokos átlaghőmérséklettel a pihenni és napsugárral feltöltődni vágyók uticélja. A ViaSale Travel Bécsből heti kétszer indít a szigetre közvetlen járatokat. Két nagy üdülőövezet található a szigeten, Corralejo a sziget északi,  Jandia – Morro Jable pedig a déli részén, ahol kényelmes hotelek, kiváló éttermek várják a turistákat. Strandjai: Playa de Cofete, mely a világ 27. legszebb strandja, Playa de Corralejo, valamint Playa de Sotavento. A szigeten található az Oasis Park szabadtéri állatpark, mely 800 000 négyzetméteren terül el, valamint Isla de Lobos lakatlan szigetecske, mely a nevét a fókákról kapta. Lehetőség van hajókirándulásokra, bálnalesre, búvárkodásra, szörfözésre. Fuerteventurán évente több szörf, windszörf világfutamot szerveznek. Itt található az Acua Water Park, mely különleges csúszdáival felejthetetlen szórakozást kínál.   

Fuerteventura

Lanzarote szigete igazi bioszféra rezervátum hosszú, homokos standokkal, eldugott öblökkel, lávamezőkkel, részben víz alatti barlangrendszerekkel. Az éves átlaghőmérséklet 24 fok, az évi napsütéses napok száma több mint 300. Bécsből és Pozsonyból egész éveben heti egyszer, Budapestről pedig a téli szezonban utazhatunk heti egy repülőjárattal a szigetre. Fő turistaközpont Puerto del Carmen, kiemelten fontos látnivalója pedig a Timanfaya Nemzeti Park, ahol vulkánok sora, gejzírek, holdbéli tájak várják a látogatókat. A sziget borászatai, pincészetei több nemzetközi díjat is nyertek jellegzetes savas, vulkanikus boraikkal. Változatos, széles hotelkínálat jellemzi mind a négy szigetet: családi- és aparthotelek, felnőtt hotelek, luxusszállodák várják a turistákat ellátás nélkül, félpanzióval vagy akár all inclusive + ellátással a ViaSale Travel szervezésében.

A Portugáliához tartozó sziget Madeira a ViaSale Utazási Iroda árualapjának, kínálatának legújabb tagja. Heti kétszer indítanak közvetlen járatot Funchalba Budapestről, a repülési idő 4,5 óra. Tapasztalataik szerint ezen a szigeten nem szükséges all inclusive ellátással foglalni szállást, elegendő a reggeli, esetleg a félpanzió, hiszen rengeteg kiváló étterem található itt elérhető árakon.

A tájékoztatókat követően Gáspár-Bíró Katalin, a Roxy Tours Utazási Kft ügyvezetője felhívta a figyelmet a szegedi Sas Travel utazási iroda kínálatára. Ez az iroda lehetőséget biztosít soltvadkerti, illetve kiskunhalasi felszállásra is utazásaihoz.

Az első törzsutas találkozóhoz hasonlóan a rendezvény végén ismét sorsolás következett. Az Orex Travel két 40 000 Ft értékű utazási utalványt, az Itaka Utazási Iroda két 25 000 Ft értékű utazási utalványt, a ViaSale Travel pedig Tenerifére, 1 fő részére szóló repülőjegyet nyújtott át a kisorsolt szerencsés nyerteseknek.  

Roxy Tours Utazási Iroda 2016 óta működik Soltvadkerten, jelenleg a Szent Korona Cukrászda melletti, kellemes modern üzlethelyiségben várják az utazni vágyókat. Katalin több, mint 27 éves tapasztalattal értékesíti a szebbnél szebb úti célokat, személyre szabva. 3. éve már Katalin lánya, Roxi is a családi vállalkozás oszlopos tagja, aki fiatal kora ellenére nagy lendülettel és már több nyaralóhely személyes ismeretével koordinálja, segíti az utasok igényeit .

A Roxy Tours Utazási Iroda elérhetőségei:

Roxy Tours Utazási Iroda
Soltvadkert, Kossuth utca 1.
0620/510-6767; 06 20/261-4946
www.roxytours.hu
Ajánlataikat még a Facebookon is megtalálják: Roxy Tours Utazási Iroda Soltvadkert

SZLOGENJÜK: 
VÁLASSZON MINKET UTAZÁSI IRODÁJÁNAK!

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (83 db kép)
MEGOSZTÁS