Az utóbbi időszakban több olyan pletyka is szárnyra kapott, miszerint a halasi kórház egyes osztályait megszüntetik. Ezeknek semmi alapja nincs – nyilatkozta a Halasmédiának az intézmény főigazgatója, Dr. Szepesvári Szabolcs. Az interjúból megtudhattuk, hogy 2022-ben sikeres évet zárt a kórház és idénre is bőven vannak megvalósítandó terveik.

Sok beteg érkezik nap mint nap a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházá-ba. Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató azt mondja, az utóbbi időszakban több pletyka is szárnyra kapott azzal kapcsolatban, hogy az intézmény egyes osztályait bezárják. A főigazgató mindenkit megnyugtat, nincs alapja az állításoknak. 

-Hirdetés-

„A kórház 2022-es éve még mindig coviddal terhelt volt, de azért már kezdtünk kilábalni belőle és visszaállni a normál működésre. Most az év elején, már el lehet mondani azt, hogy teljes erőbedobással dolgoznak az osztályaink. Minden ezzel kapcsolatos rémhíresztelést cáfolni szeretnék. Nagyon jó az együttműködés a megyei kórházakkal, mind Bajával, mind Kecskeméttel. Az a cél, hogy a megye ellátását korrekt módon tudjuk megvalósítani” – nyilatkozta Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató. 

Bár az idei évnek is komoly tervekkel vág neki a kórház, sok dolog nehezíti a mindennapokat. 

„Az idei év egy nehezen előrelátható év, a gazdasági helyzet és az infláció miatt. Ugyanakkor a Kormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy az egészségügyi intézmények normál módon tudjanak működni” – tette hozzá. 

Az egészségügyi szakemberek azt kérik a kórházba érkezőktől, hogy próbáljanak meg minél nagyobb türelemmel fordulni orvosaikhoz és ápolóikhoz. 

„Szakmai profiljaink olyan mértékben fejlődtek (mert igény van rá) és olyan új szakrendeléseket kellett indítanunk és tervezünk a jövőben is, amely már hely szűkét hoz létre a kórházban. Lassan azt lehet mondani, hogy kinőttük ezt az épületet, nem nagyon tudunk hova terjeszkedni. Nálunk nem olyan súlyos az orvos, vagy a szakdolgozó hiány (a hasonló nagyságú városi kórházakhoz képest), de ez nem jelenti azt, hogy ez nálunk nem hozna problémát. Éppen ezért kérjük azt, hogy a betegek türelemmel forduljanak felénk, hiszen igyekszünk mindenkit a lehető legmagasabb színvonalon ellátni.” 

Forrás: Halasmédia 
Kiemelt kép: https://delalfoldinfo.hu (archív fotó) 

MEGOSZTÁS
Írta: vira