A csengődi művelődési ház adott otthont az újra megalakult Immánuel zenekar első, nagy nyilvánosság előtt megtartott koncertjének.

-Hirdetés-

A koncert előtt beszélgettem László Tiborral, az együttes alapítótagjával a kezdetekről, és napjainkról.

Hogyan kezdődött az Immánuel zenekar története?

1985-ben, a kiskőrösi laktanyában kezdődött, ahol megismerkedtem Kovács Győzővel. Mikor kiderült, hogy mindketten játszunk hangszeren, közösen zenéltünk többször is az ezredklubban. Az elhívást, a zenekar megalapítására, a következő évben, a leszerelésünk után kaptam. Az akkori kiskőrösi pünkösdi gyülekezet tagjaiból többen csatlakoztak. Így alakultunk meg 1986 augusztusában.

Hol koncerteztetek?

Nagyon hamar érkeztek hozzánk a meghívások. Rengeteg magyar helyszínen, gyülekezetekben, keresztény fesztiválon játszottunk. De jártunk Németországban és a akkori Jugoszláviában is. Éreztük, hogy Isten munkálkodik ezeken az alkalmakon.

Az együttes egyik alapítója, László Tibor

Kik a zenekar jelenlegi tagjai?

Kovács Győző, a dobos. A fiam, László Tibor, billentyűs és énekes. Kovács Viktor, ritmusgitáron játszik és énekel. Farkas Tibor basszusgitározik, és a lányom, Farkasné László Enikő énekel. Én pedig szintén szólógitározom és énekelek. A hangtechnikusunk Kovács Dávid.

Saját dalokat vagy feldolgozásokat énekeltek?

Saját dalaink vannak. Mindegyiket úgy hiszem, hogy Istentől kaptam. Mind a szövegeket, mind a dallamot hozzájuk.

Régi és új saját dalokat énekel az együttes

Mi inspirált arra, hogy újra együtt zenéljetek?

Az elmúlt év legnehezebb fájdalma Roland fiam elvesztése volt. Isten összetört és mégis újra elhívott erre a szolgálatra. Ezért állunk ma ismét a színpadon. Úgy hiszem, feladatunk van azok felé, akik meghallgatnak bennünket. A dalaink célja mindig ugyanaz. Istenhez vezetni az embereket. Akármilyen nehéz élethelyzetben vannak. Utat mutatni a zenénkkel.

Mialatt a felnőttek a koncertet hallgatták, a gyerekek számára több korcsoportban is foglalkozást biztosítottak az Immánuel Gyülekezet tagjai a könyvtárszobában. A színházterem minden széke sem volt elegendő, hogy a megjelentek le tudjanak ülni. Az Immánuel zenekar óriási érdeklődés mellett újra megalakult. A célja azonban évtizedek múltán is ugyanaz. Túlmutatni a zenével önmagukon.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (81 db kép)
MEGOSZTÁS