2023. február 24-én tartották Akasztón a Hegyközségi Borversenyt. Idén már 24. alkalommal került megrendezésre a rangos verseny. 129 minta érkezett a zsűri elé, ami igen szép számnak mondható. A helyi termelők mellett neveztek Páhiról, Csengődről, Soltról, Soltvadkertről és a testvértelepülésekről, illetve a KEVI Gimnázium diákjai is részt vettek a versenyen.

-Hirdetés-

A beküldött mintákat a zsűri 24-én délelőtt kóstolta meg és bírálta el, majd a legjobbak délután a csúcsbizottság előtt is bizonyíthattak, ahol kiválasztották Akasztó zászlós borát és a Nagy Arany minősítéseket. Emellett arany, ezüst és bronz minősítéseket ítélt oda a zsűri. Lehetett indulni termelői és pincészeti kategóriában.

Gubán Gyula

A díjátadóval egybekötött vacsorára 24-én pénteken este került sor az Akasztói Művelődési Házban, ahol Gubán Gyula a verseny fő szervezője köszöntötte a megjelenteket. Majd Tóth Tünde énekesnő előadásában elénekelték közösen a magyar Himnuszt a vendégek. Ezek után még két a magyarságot jelképező dallal kedveskedett Tóth Tünde, majd következett az este legjobban várt pillanata az eredményhirdetés. Sok-sok oklevél és arany minősítés került kiosztásra.

A solti Iványi Norbert zweigelt vörösbora Nagy Arany minősítésben részesült

Nagy Arany minősítésben részesült:

Nagy Tamás Kékfrankos rozéja, Pohankovics András Zöld Veltelini száraz fehér illetve Iványi Norbert Zweigelt vörös bora.

Továbbá a pincészetek kategóriában Nagy Arany minősítésben részesült:

ESZESVIN KFT. Allettája, Bogáromi Borbirtok Balatonboglári Rozé Cuvéje, Vinotrade KFT. Tolnai Cabernet Sauvignonja.

A díjátadás végén hirdették ki az idei borverseny győztes és egyben Akasztó zászlós borát, melyet Martinkovics Tibor a Ti-bor Pince tulajdonosa nyert el Turán rosé borával.

Martinkovics Tibor nyerte el idén Turán rosé borával az Akasztó Zászlós bora címet

Az eseményen részt vett Gáspár Ferenc a NAK Bács-Kiskun Vármegyei elnöke és Font Sándor a térség országgyűlési képviselője, aki szintén indult a versenyen több borával is, és két arany minősítést is szerezett.

Gáspár Ferenc, Font Sándor és Gubán Gyula

Az est folyamán a jó hangulatról Tóth Tünde mellett Akasztó testvértelepülésének Krasznának a népi zenekara gondoskodott.

A szervezők mindenkinek köszönik a részvételt és a segítséget. Jövőre, mint azt Gubán Gyula is kiemelte elérkezünk a 25. jubileumi borversenyhez.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (82 db kép)
MEGOSZTÁS