Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata a tavaszi szezon első hazai találkozóját játszotta le február 25-én a Városi Sportcsarnokban. Az együttes a bajnokság második felét nagyatádiak ellen kezdte idegenben, ahol 35-25 arányú vereséget szenvedtek, így most javítani szerettek volna a fiúk.

-Hirdetés-

A kiskőrösiek az MK Pelikán Siklós KC együttesét látták vendégül, akik ellen 32-23-ra (13-10) nyertek: Petróczi-Kis – Dózsa T. 3, Ruskó 2, Polereczki, Laki 14, Barna 5, Geiger 1. Csere: Káldi (k), Turi 1, Bogáromi, Wágner 1, Harangozó, Patai 3, Fang 1, Gucsi 1.

A találkozó elején felváltva estek a gólok és percekig 3-2 volt az állás, amikor a gólcsendet Laki Gergő találata szakította meg a 7. percben (4-2). A 16. percben megfogyatkoztak a vendégek, amikor egy szabálytalanságot követően a siklósi Vadon Dánielt piros lappal kiállították a játékvezetők.

Ezt követően a kiskőrösiek fokozatosan növelték az előnyüket és a 22. percben már 11-5-re vezettek. Az első félidő végén több nagy hazai ziccer is kimaradt és a védekezésben is elkövetett hibák miatt a vendégek a szünetig háromgólos hátrányra zárkóztak fel. A második félidőben a hazai kapuban Petróczi-Kis András mutatott be több bravúrt, a lendületesen kézilabdázó és a találkozó végére 14 gólt elérő Laki Gergőt pedig nem tudták tartani és a kiskőrösiek a két játékos vezérletével 9 gólos győzelmet arattak (32-23). A mérkőzés végén Harangozó Péter csapatvezetőtől a mérkőzés legjobb hazai játékosának járó üveg bort Laki Gergő és Petróczi-Kis András vehették át.

Petróczi-Kis András és Laki Gergő
Petróczi-Kis András – Kiskőrösi KSK játékosa:

-Nekünk a hazai környezet mindig előnyt jelent és mai is úgy készültünk, hogy ebből tudunk építkezni. Sajnos az elmúlt évek történései miatt a siklósiak elleni mérkőzések mindig kiemelt figyelmet kapnak és mi is nagyobb koncentrációval készülünk. Fizikálisan nagyon megterhelő volt a mérkőzés, sok test elleni harc történt a pályán, amit jól mutat a kétperces kiállítások nagyobb száma is. Végre egy jó védekezést nyújtó csapat mögött védhettem, így volt arra lehetőségem, hogy lezárjam a lövő sávokat és néhány bravúrral járuljak hozzá a mai sikerhez. Úgy gondolom, hogy a mérkőzést már az első félidőben eldönthettük volna, amikor hat góllal vezettünk és kettős emberelőnyben is játszottunk, de a szünetig 1-4-es szériát produkáltunk. Sajnos a játék ezen szakaszában kimaradtak a helyzeteink és védekezésben is követtünk el hibákat. A második félidőben gyorsan szereztünk három könnyű találatot, amivel ismét hatgólos előnyünk volt és ez döntően befolyásolta a végeredményt. A továbbiakban szeretnénk minél több pontot szerezni és különösen a hazai találkozókon kívánunk jó eredményeket elérni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (94 db kép)
MEGOSZTÁS