Három év kihagyás után, 2023. február 28-án ismét személyes jelenlét mellett rendezhették meg az egykori intézményvezető, Radicsné Szerencsés Terézia emlékére létrehozott szavalóversenyt a Kiskőrösi EGYMI-ben. A Petőfi 200 Emlékév alkalmából Petőfi Sándor költészete volt az idei verseny témája. A megmérettetésre 21 intézményből 86 tanuló regisztrált. Az eseményt megtisztelte jelenlétével és közreműködésével Radicsné Szerencsés Terézia fia: Radics Csaba és unokája: Radics Jázmin is. 
Radics Csaba, Radics Jázmin és Viedner Mónika

A szavalóversenyt a Flower Power táncprodukciójával nyitották meg, majd Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a vendégeket, aki bátorította a szavalókat és méltatta a felkészítő pedagógusokat.

A keringő bemutatására heteken át készült a Flower Power társulata 
Radicsné Szerencsés Terézia unokája: Radics Jázmin szavalatával nyitották meg az emlékversenyt – aki a Kecskeméti UBZ Mercedes-Benz Schule tanulója – Petőfi Sándor: Tavaszhoz c. versét szavalta el
-Hirdetés-

„Napok, hónapok, évek teltek el, de mi nem felejtünk. Radicsné Szerencsés Terézia élete ma is példaként lebeg előttünk. Mindig kereste azokat a lehetőségeket, módszereket, amelyekkel eredményesebbé, sikeresebbé tehette tanítványai fejlődését. Célja mindenkor az volt, hogy az iskolából a keze alól kikerülő gyermekek sikeresen be tudjanak illeszkedni a társadalomba. A verseny célja elsősorban az, hogy emlékezzünk, hogy jól érezzük magunkat, hogy köszönetet mondjunk mindenkinek azért, hogy vállalkozott erre a szép feladatra” – mondta el Viedner Mónika, utazótanári intézményegység-vezető. 

Ismét benépesült az iskola tornaterme  

A kiemelkedően teljesítő gyermekeket egy három tagból álló zsűri értékelte: Szálas Márta nyugalmazott gyógypedagógus és logopédus, Nagy István nyugalmazott gyógypedagógus és Háló Gyula, költő, lelkész, újságíró, aki egyben a zsűri elnöke is volt.

A zsűri tagjai: Szálas Márta, Nagy István, Háló Gyula 

„Két dolgot tartok nagyon fontosnak, hogy az ember csinálja – a gondolkodáson túl – hogy magában énekeljen és verset mondjon. Nem mindegyikünk előadó, de nagyon fontos, hogy magunknak énekeljünk. Hónapok óta egy kicsit pihentebb vagyok és arra ébredek, hogy egy dal megy bennem, de a versekkel is ugyanígy van. Petőfi év van, rá emlékezünk, mindenféle módon próbáljuk megérteni költőóriásunkat. A Farkasok dala a kedvencem, mely arról szól, hogy néha az élet rosszul alakul, de ha szabadok vagyunk belül, akkor ez nem tud rajtunk változtatni. Nagyon köszönjük zsűritársaim nevében is, hogy megtanultátok ezeket a verseket, ideálltatok elénk és elmondtátok nekünk. Tanuljatok verset egész életetekben, mert az éltet bennünket. Nagyon köszönjük nektek ezt a csodálatos napot, folytassátok, hogy még sokszor hallgathassunk benneteket” – mondta el Háló Gyula, a zsűri elnöke.

A díjazottak oklevelet, könyvjutalmat, horgolt kokárdát és csokoládét kaptak 

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Alsó tagozat:

I. hely: Nagy-Sarkadi Medárd – Fazekas Mihály Általános Iskola Kiskunhalas
II. hely: Szalma Zsolt – Bócsai Boróka Általános Iskola
III. hely: Rácz Zalán Vajk – Kiskőrösi EGYMI
Különdíj: Iszlai Dávid – Kiskőrösi EGYMI
Különdíj: Torgyik Réka – Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Óvodája

Felső tagozat:    

I. hely: Farkas Martin – Kiskőrösi EGYMI
II. hely: Patai Tímea – KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája
III. hely: Török Zsanett – Herpai Vilmos Általános Iskola Fülöpszállás
Különdíj: Pásztorka Tibor – Kiskőrösi EGYMI
Különdíj: Provics Ádám – Kiskőrösi EGYMI

Középiskola:       

I. hely: Sipiczki Ádám – KEVI Gimnázium
II. hely: Bures Alexa – Kiskőrösi EGYMI
III. hely: Huszár Roland Ferenc – KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium
Különdíj: Gszelmann Richárd – Kiskőrösi EGYMI
Különdíj: Kapás Csaba – Református EGYMI Kiskunhalasi Tagintézménye

A zsűri tagjait sem engedték haza üres kézzel 

Szavalóversenyük sikeres lebonyolítását támogatták: a Kiskőrösi Tankerületi Központ és a Játékkal a Tudásért Alapítvány. A zsűri ajándékait a 12.b osztály készítette Agyagtárgy készítő modul és Kert– és parkápoló modul órákon. A nyertesek horgolt kokárdáit Kunhegyesi Tiara ajánlotta fel. 

A verseny résztvevői emléklapot és csokoládét kaptak

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (147 db kép)
MEGOSZTÁS