Generációkon átívelő szavalóverseny Petőfi tiszteletére

Petőfi Sándor verseitől volt hangos március 1-jén a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínház. 250 vármegyei résztvevőből 46-an jutottak be ugyanis a vármegyei önkormányzat és a kecskeméti színház szavalóversenyének döntőjére. Az utolsó, egész napos megmérettetésre 4 kategóriában, 46-an kaptak meghívást. A döntő legidősebb résztvevője 71, a legfiatalabb pedig 10 esztendős volt.

-Hirdetés-

Az előválogató videós formában zajlott. A jelentkezők régió-szerte közel 40 vármegyei településről pályáztak. A döntőbe 4 kategóriában, 46 ember jutott. Érkeztek versenyzők többek között Kunszentmiklósról, Kiskunhalasról, Csávolyról, Fülöpjakabról, és Tázlárról is. A versenyen Hegedűs Zoltán és Fazakas Géza színművészek, valamint Tóth Kata dramaturg zsűrizett. A zsűri elnöke, Hegedűs Zoltán, Jászai Mari-díjas színművész kiemelte, nehéz helyzetben voltak, hiszen a többszáz jelentkező közül csupán a legjobbak jutottak a végső fordulóba. Hozzátette, nagy kihívás a jók közül a jobbakat kiválasztani.

A bicentenárium alkalmából számtalan programmal készült a vármegyei önkormányzat. Ehhez kapcsolódva hirdettük meg a Petőfi Sándor szavalóversenyt is, amelyre a legnagyobb örömünkre 250 nevezés érkezett – árulta el Gáspár Dávid, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának rendezvényszervezője – olvasható sajtóközleményükben. 

Az ünnepélyes gálaműsoron az esemény résztvevőit Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója köszöntötte. A direktor elmondta, örömére szolgál, hogy a költészet tisztelete és szívbéli szeretete összeköti mind a verseny résztvevőit, mind a jelenlévőket, és nem is találhattak volna jobb alkalmat a Kamaraszínház újranyitására – hiszen január elsejétől egészen mostanáig zárva volt az épület.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők közös képet készítettek „a mi Petőfinkkel”, azaz Bánföldi Szilárd színművésszel. Helyezéstől függetlenül, minden döntőbe jutott versenyző Fi200 színházbérlettel lett gazdagabb.

Közös képek is készültek

Az alábbiakban közöljük a szavalóverseny eredményét, korcsoportokra bontva:

1. kategória

I. helyezett: Pölös Bálint (Ballószög)
II. helyezett: Csengő Bence (Csávoly)
III. helyezett: Nagy Dániel (Kecskemét)
Különdíj: Kószó Botond (Kecskemét)

2. kategória 

I. helyezett: Kohi Jasmine (Kiskunhalas)
II. helyezett: Burján Botond (Fülöpjakab)
III. helyezett: Hegyi Hunor (Baja)
Különdíj: Bóna Benedek (Kalocsa), Nagy Emese (Kecskemét)

3. kategória

I. helyezett: Vincze Máté (Kalocsa)
II. helyezett: Puskás Gyula (Orgovány)
III. helyezett: Miklós Marcell Nimród (Baja)

4. kategória

I. helyezett: Molnárné Mihály Szilvia (Kiskőrös)
II. helyezett: F-Juhász Zoltán (Kiskunfélegyháza)
III. helyezett: Papp Attila Gyula (Ballószög)
Különdíj: Chlebik Jenőné (Kecskemét)

 

Sajtóközlemény
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata
2023.03.02. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira