A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület szervezésében korábban már több alkalommal is volt zöldnövény-fejlesztő program a Petőfi úton. Az egyesület az önkormányzattal összefogva ültetett el az utcában közösségi összefogással mintegy 320 gömbkőris fát, később pedig két alkalommal nagy számban talajtakaró rózsákat

-Hirdetés-

A Petőfi utcában a művelődési központ épületétől a József Attila utcai lámpás kereszteződésig 450, majd innentől a körforgalomig 850 talajtakaró rózsát ültettek el az utca mindkét oldalán. Sajnos nagy számban tűntek el rózsatövek az utcából, melyek felmérése után, pótlásukra adott be sikeres pályázatot az Ültess Fát Mozgalom Egyesület. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Együttműködési Alap keretében a NEAO-KP-2022/4-000418 azonosítószámon nyilvántartásba vett A zöld Kiskőrösért programkeretében történt meg március 1-jén a rózsatövek pótlása. A sikeres pályázatnak köszönhetően az egyesület 376 talajtakaró rózsát tudott vásárolni fehér és piros színben.

A rózsák a Gömb kőris fák közötti szakaszoknál kerültek elhelyezésre – a Körösszolg Kft. munkatársainak közreműködésével 5 méterenként váltakozva, hogy virágzáskor a fák zöld lombkoronájával és a zöld fűvel harmonizálva megjelenésében nemzeti színt adjon a Petőfi útnak a növényállomány. A Petőfi utat így jelenleg, összesen mintegy 1300 talajtakaró rózsa díszíti a jövőben mindkét oldalon. A továbbiakban nagyon fontos lenne a lakosság segítsége is a növények és a fák ápolásában, hogy a megszépült környezet és esztétikai látványában is megújult utca méltó képet mutasson a városról.

Kiskőrös legforgalmasabb útszakaszának, az átutazó járművek nagy száma miatt is kiemelt szerepe van a város jó megítélésében, úgy a helyi, a kisebb régió, mint az idegenforgalom tekintetében is, amely a város életének minden területére kihatással van. Mindezek tekintetében van nagy szerepe a lakosságnak a növények vízutánpótlásának segítésében, hogy óvjuk, ápoljuk és vigyázzunk közösen a zöld növényzetben rejlő értékre.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS