A megemelkedett energiaárak miatt a kiskőrösi képviselő-testületnek az idei évben szigorú intézkedéseket kellett hoznia a költségvetés egyensúlyban tartásához. Azonban nemcsak a közvilágítás és a közintézmények működése esetében kell spórolnia az önkormányzatnak. Ez évben a városi nagyrendezvények sem a megszokott formában kerülnek majd megtartásra. A megszorítások miatt májusban a Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivál rövidebb ideig tart majd. 

-Hirdetés-

„Csak azért lesz két napos, mert a városunk is 50 éves születésnapját ünnepli. Szombaton az 50 éves születésnapi ünnepségeket szeretnénk megtartani és ünnepelni, hogy 50 éve város Kiskőrös, ami szerintem egy nagyon kiemelt pozíció” – mondta el Domonyi László

Szeptemberben a kiskőrösi Szüreti és Szlovák Nemzetiségi Napok programjai is jóval rövidebbek lesznek majd, mint azt az itt élők megszokhatták.

„A szüreti napok a másik nagyrendezvényünk, ott még fájdalmasabb a döntés, ott egy egynapos szüreti napot fogunk rendezni, szombaton. Amibe próbáljuk majd belerakni a szüreti napok minden fő elemét” – tette hozzá. 

A tervek szerint a Márton-napi rendezvények esetében is csak a futóverseny kerül majd megrendezése és a Petőfi Szilveszter is csökkentett programkínálattal lesz meghirdetve. A bicentenáriumi eseményeket azonban nem érintik a megszorítások.

„Egy dologban egységesen meg tudtunk egyezni, hogy a Petőfi 200-as ünnepség-sorozatot nem érintheti a rezsicsökkentés. Ez egyébként nem túl sok, az össz. egészhez képest, de amiket beterveztünk és a múzeum vezetése elképzelt, azt szeretnénk megvalósítani. Így aztán egy lényegesen nagyobb és dinamikusabb március 15-i ünnepség lesz Kiskősörön. 15-én este egy ingyenes Rúzsa Magdi koncerttel várjuk a látogatókat. Ez a koncert már egy éve le van kötve és pályázati pénzből fogjuk megvalósítani.”

Kapcsolódó cikk
Rúzsa Magdi koncert lesz Kiskőrösön március 15-én
Rúzsa Magdi koncert lesz Kiskőrösön március 15-én
Február 20-án ismét ülésezett a Petőfi 200 Emlékbizottság. A grémium a március 15-i programfolyamról egyeztetett. Elhangzott az is, hogy a nemzeti...

A városi intézményeket, a közvilágítást, valamint a nagyrendezvényeket érintő megszorítások elengedhetetlenek ahhoz, hogy a város költségvetése stabil lábakon álljon és hiány nélkül tudja zárni Kiskőrös a 2023-as évet.

Forrás: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS
Írta: vira