A megyei I. osztályban szereplő Kecel FC gárdája a tavaszi szezont hazai környezetben kezdte. A csapat március 5-én a bajnoki címért harcoló Kiskunfélegyháza együttesét látta vendégül.

-Hirdetés-

A keceli labdarúgó pályán folyamatosak a fejlesztések, amelynek köszönhetően a tavaszi rajtra elkészült a műfüves pálya, mivel az élőfüves centerpályán most folynak az öntöző berendezés kiépítésének munkálatai, így a bajnoki találkozót a műfüves játéktéren rendezték meg. A mezőnyben kiegyenlített játékot hozó találkozón a keceliek 0-2 (0-2) arányú vereséget szenvedtek: Gerner – Sendula P., Vata, Bányai, Gavula, Sajdik (Patai G.), Torma (Patai B.), Bödő, Pintyi, Csáki, Herczeg P.

A kiskunfélegyháziak szervezett játékból kialakítva próbáltak támadásokat vezetni, a hazaiak pedig a gyors csatáraik révén szerettek volna helyzeteket kialakítani. A 8. percben volt az első igazán nagy lehetőség a gól szerzésre, amikor a keceliek támadója Torma Barnabás futott el a bal oldalon, de a büntetőterületen belül az utolsó pillanatban szerelni tudták. A 18. percben középen, a kaputól mintegy 17 méterre kapta teljesen üresen állva a labdát a Oroszi Dániel és a behátráló védők gyűrűjében talált utat a játékszer a hazai kapu bal alsó sarába (0-1). Nem sokkal később szintén a vendégek csatára, Oroszi Dániel veszélyeztetett, de lövését bravúrral védte Gerner Dániel. A 40. percben egy gyors hazai támadás végén Sajdik Áron elfutása után már csak a kapussal állt szemben, de lövése a kapu mellé szállt. A 43. percben szögletrúgáshoz jutott a kiskunfélegyházi csapat, amikor a jobbról belőtt a hazai kapus gerner Dániel rosszul mozdult ki és középen őt megelőzve fejelte a hálóba a labdát Kanyó János (0-2). A szünet után is mezőnyben kiegyenlített játék folyt a pályán és felváltva adódtak gólszerzési lehetőségek egyik, illetve másik oldalon is. A gólhoz a hazaiak álltak a legközelebb a 85. percben, amikor a balösszekötő helyéről, mintegy 10 méterről lőtte el a labdát Patai Balázs, de a labda a bal kapufáról kifelé pattant. A helyzeteit jobban kihasználó Kiskunfélegyháziak vitték el a három bajnoki pontot Kecelről, a lehetőségeivel élni nem tudó hazaiakkal szemben.

Vata Zalán – Kecel FC játékosa:

– A mai mérkőzésre sajnos egy igen szűk kerettel tudtunk kiállni. Hiába igazoltunk a télen négy játékost is, közülük egyiküknek még megfelelő erőléti állapotba kell kerülnie, egy másik pedig edzőmérkőzésen szenvedett olyan súlyos sérülést, hogy rá a tavasszal nem számíthatunk. Az új igazolások közül így a mai napon Pintyi Roland és Bödő Dominik lehetett ott pályán, valamint még ketten hiányoztak a keretünkből sárgalapos eltiltás miatt. A sok hiányzó miatt nem volt igazán esélyünk felvenni a versenyt a nagyon jó erőkből álló kiskunfélegyháziakkal, főleg úgy, hogy az első félidőben kétgólos hátrányba kerültünk. Úgy érzem, hogy elkerülhető gólokat kaptunk és a második találat döntően befolyásolta a végeredményt. A szünet után próbáltunk támadólag fellépni, nyílt volt a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de mi ma sajnos ezeket nem tudtuk gólokra váltani. A bajnokságban sok az egyenlő képességű csapat, melyek közül szeretnénk az első hatban végezni. Bízom abban, hogy a következő mérkőzésünkön Kalocsán egy bővebb kerettel és koncentráltabb játékkal eredményesebbek tudunk lenni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS