40 év munkaviszony után, március 14-én nyugdíjba vonul Kővári Gáborné Judit, aki a Szűcsi, majd a Batthyány Óvodában látott el óvónői feladatokat, óriási hivatástudattal. Aki őszinte hitvallással, gyerekszeretettel állt a munkájához, csodás éveket tudhat maga mögött.

Ma délelőtt, a nyugdíjba vonulása alkalmából rendezett fogadáson Csatlós Erzsébet, a Kiskőrösi Óvodák vezetője, Szepcsik Mónika, a Batthyány Óvoda tagintézmény-vezetője, Kecskemétiné Viczián Ilona, a Szűcsi Óvoda tagintézmény-vezetője és Györk Ernőné nyugalmazott óvodapedagógus méltatta és búcsúztatta Kővári Gáborné Judit óvó nénit.

b-j: Csatlós Erzsébet, a Kiskőrösi Óvodák vezetője, Kővári Gáborné Judit óvó néni, Szepcsik Mónika, a Batthyány Óvoda tagintézmény-vezetője, Kecskemétiné Viczián Ilona, a Szűcsi Óvoda tagintézmény-vezetője és Györk Ernőné nyugalmazott óvodapedagógus 
-Hirdetés-

„Gyermekek iránti szeretete, nevelési elvei, pedagógiai felkészültsége példaértékű. Határozott és következetes személyiség, aki törekszik az egyenlő bánásmódra és az igazságosságra. Egész óvónői pályája alatt fontos volt számára, hogy elnyerje a gyermekek, szülők, munkatársak szeretetét. Gyermekszeretete végig kísérte a hosszú évek pedagógiai munkájában. A gyermekekkel mindig határozott, következetes volt. Nagy öröm volt számára, ha egykori óvodásainak gyermekei kerültek csoportjába. A szülőkkel való kapcsolatát közvetlenség, segítőkészség, együttműködés jellemezte. Munkájában is igényesség, megbízhatóság, pontosság jellemezte. Számos óvodai program megvalósítója, résztvevője volt. Soha nem hátrált meg a feladatoktól, mindig a megoldást kereste. Mottója: Mindig mindenből a legjobbat hozzuk ki!
Eljött a megérdemelt pihenés ideje. Kívánom, hogy idejét tartalmas, számára kedves dolgokkal töltse, amikre régóta vágyott, de nem jutott rá elég ideje. Nyugdíjas éveihez nagyon jó egészséget kívánunk, tagintézményeinkben bármikor szívesen viszont látjuk”
–  méltatta Csatlós Erzsébet, a Kiskőrösi Óvodák intézményvezetője Judit óvó néni szakmai munkáját.

Csatlós Erzsébet és Kővári Gáborné 

„Hogyan tudnám elmondani gondolataimat anélkül, hogy ne tűnjek egoistának. A mai napon te vagy a fontos és nem én. De nem tudnék beszélni, ha nem említeném meg az ént. Kérlek, ezért ne neheztelj rám. Ha naptári egységben mérem az időt, mi 2 év, 6 hónap és a mai nappal 7 napot tudhatunk együtt, és remélem egymás mellett. A munkahelyünkön sokszor több időt töltünk, mint otthon. Munkatársaink észrevétlenül barátainkká, szinte családtagjainkká válhatnak. Mégis amikor eljön az ünnepélyes búcsú ideje, alig találunk szavakat, melyekkel elbúcsúztatunk téged. 40 évről beszélni, méltatni egy életutat 2 év 6 hónap 7 nap után szinte lehetetlen. Ami számomra bizonyos, egy olyan virágot kaptam, amely gyönyörű volt, de már nem szeretett volna virágba borulni. A kertész szemével próbáltam nézni a virágot. Finom metszéseket tettem. Remélem elég szeretettel és figyelmességgel. Még véletlenül sem szerettem volna tolakodó lenni, úgy vágni le a tüskéiből, hogy azt te nem hagyod. Tudod a virággal a munka szüntelen. Kívánom, kívánjuk, hogy virágod, virágaid nagy-nagy szeretetben nevelgesd. És megint az ego. A legtöbb búcsúztatást, változást óriási kudarcként éltem meg. Aztán ahogy haladt előre az idő, az élet természetes részeként fogadom el. Elfogadom, hogy 40 év munka után, igen is szükségszerű a feltöltődés. Örülök, örülünk, hogy mindezt fiatalosan jó egészségben élheted meg. Pár év után, a 40 év hálájával tudok elköszönni tőled, s kívánni, minden jót és szépet, amelyet csak ilyen idősen érthetett meg az ember. Ölelünk sokszor, a Batthyány Óvoda dolgozói” – mondta könnyeivel küszködve Szepcsik Mónika, a Batthyány Óvoda tagintézmény-vezetője.

Szepcsik Mónika és Kővári Gáborné egymás nyakába borult 

„Kedves Judit! A Szűcsi óvoda dolgozói nevében szeretnék elköszönni tőled. Nehéz szavakba önteni, amit érzek, mert sorstársak vagyunk. 40 éve, amikor először találkoztunk a Szűcsiben, biztosan nem gondolt egyikünk se arra, hogy eljön a nap, amikor együtt tesszük le a lantot. 40 év – ebből közel 35 éven át nap mint nap találkoztunk, beszélgettünk, együtt nevettünk, szomorkodtunk. Jól megismertük egymást, félmondatokból, a másik arcának rezdüléseiből tudtuk, hogy öröme vagy gondjai vannak. Igyekeztünk mindannyian, mint egy nagy család a legjobbat, a legszebbet nyújtani a gyerekeknek, a szülőknek és egymásnak. Mindig felkészülten, nagy izgalommal vártad kolléganőiddel az új kiscsoportosokat, az évzárók, anyák napja, és a ballagás meghitt pillanatait. A gyerekek őszinte szeretetét örömmel és meghatódva fogadtad. Az óvodai vidám rendezvényekre izgalommal készültünk, – a farsang és az ovis bál – ahol mindig rácsodálkoztunk kreativitásodra, szépérzékedre. A meghitt közös karácsonyok, ahol szép hangoddal és magas szintű zenei tudásoddal megörvendeztettél minket. Azután az óvodán kívüli programok, mint az ovis kirándulások, mind-mind szép emlékek maradnak. Ismertük egymás családját, gyerekeit, kiskoruk óta együtt örültünk sikereiknek, boldogulásuknak. Befejezésül még engedd meg, hogy egy személyes köszönettel fejezzem be. Gyermekeim a mai napig emlegetik, hogy életük legszebb időszaka az óvodás évek voltak, amit neked és kollégádnak Laurának köszönhetnek. A Nélküled című dal egy sorával fejezem be: „Annyi mindent kéne még elmondanom…” Nem teszem és most átköltöm – remélem, hogy lesz még alkalom a találkozásra, beszélgetésre, ha hamarabb nem is, de júniusban a Szűcsi oviban. A Szűcsi óvoda dolgozói nevében kívánok jó egészséget, sok örömet szeretteid körében. Isten áldjon!” – e szavakkal köszönt el Judit óvó nénitől Kecskemétiné Viczián Ilona, a Szűcsi óvoda tagintézmény-vezetője.

Menyhárt Laura és Kővári Gáborné
Kecskemétiné Viczián Ilona és Kővári Gáborné

„Az előttem szólók már olyan szép szavakkal búcsúztak el tőled. Én elsősorban: erőt, egészséget és boldog békességet kívánok neked. Mert hogy én sokszor hangsúlyozom, amikor másokkal találkozom, hogy jó nyugdíjasnak lenni, ha az ember egészséges. Gondolj az együtt töltött nagyon szép napokra!” – búcsúzott egy cserép virággal Györk Ernőné nyugalmazott óvodapedagógus is.

Judit óvó nénit (is) szeretettel várják vissza a Kiskőrösi Óvodák tagintézményeibe!

Az esemény szeretetvendégséggel és baráti, munkatársi beszélgetésekkel zárult.  

Kapcsolódó cikk
Ezen a pályán csak úgy érdemes dolgozni, ha figyelembe vesszük, hogy „a gyerekek olyanok, mint a virágok”
Ezen a pályán csak úgy érdemes dolgozni, ha figyelembe vesszük, hogy „a gyerekek olyanok, mint a virágok”
40 év munkaviszony után, március 14-én nyugdíjba vonul Kővári Gáborné Judit, aki a kiskőrösi  Szűcsi, majd a Batthyány Óvodában látott el...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS