A Kiskőrös TV Naprakész című műsorában volt vendég Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója, Domonyi László Kiskőrös polgármestere, és Major József a Hun-Bau Holding Kft. ügyvezetője, akik a Wattay új sportcsarnokának jelenlegi állapotáról, és az építkezés részleteiről számoltak be.

Papp Gyula elmondta, hogy a 2015-ben megalakult Szakképzési Centrum régi álma valósult meg, amikor Font Sándor országgyűlési képviselő közbenjárásával 2018-ban a minisztériumtól kapott támogatással elkezdődhetett a sportcsarnok tervezése, majd építése is. Voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy mégsem tudják megvalósítani a tervezett beruházást, de az építőanyagárak emelkedése, hiánya és egyéb nehézségek ellenére végül sikerült leküzdeni az akadályokat.

-Hirdetés-

2022 januárjában volt az alapkőletétel, és az időjárás olyannyira kedvezett az építkezésnek, hogy folyamatosan tudtak dolgozni a szakemberek, így határidőre el is készült a sportcsarnok, tette hozzá Major József. Bár az építőanyag beszerzése hátráltatta a folyamatokat, de szerencsére azt is sikerült megoldaniuk. A sportcsarnok készen van, már csak a környezetének szépészeti munkálatai vannak hátra.
Az új sportcsarnok padlóburkolatára öt sportágnak a pályáját festették fel, és emellett különféle mozgásra alkalmas eszközök is megtalálhatók az épületben. Az öltözők kialakítása biztosítja azt, hogy akár versenysport eseményeket is tudnak rendezni a sportcsarnokban. Külön játékvezetői öltöző is kialakításra került. A lelátó 150 ülőhellyel rendelkezik, és a felső folyosón még további 50-100 néző fér el. Egyéb rendezvények esetén 1000 fő befogadására alkalmas a csarnok.

Ezzel a beruházással régi álma vált valóra Kiskőrösnek és a Wattay Szakképzési Centrumnak is – emelte ki Domonyi László. A város mindig sportolásra alkalmas fedett csarnok hiányában szenvedett. Hozzátette, mivel a Városi Sportcsarnokot tanítási időben a KEVI Gimnázium használja, így a városban működő sportegyesületeknek csak a késő délutáni órákban állt rendelkezésükre a helyszín. Ez már kevésnek bizonyult. Így viszont két sportcsarnok is elérhető a városban az edzések, mérkőzések, vagy egyéb nagyszabású rendezvények lebonyolítására.

A beruházás anyagi vonzataira kitérve Major József elmondta, hogy az a tervezői költségvetéstől körülbelül 15%-al tért el, mindeközben a tervezési költségvetés és a kivitelezési árajánlat között eltelt két év. Papp Gyula hozzátette, hogy a tervezői költségvetés alapján igényelték meg a támogatást, ami 500 millió forint körül volt. Az eltelt két év alatt látványosan változott a bekerülési költség, így egy kiegészítéssel eljutottak a 800 millió forint határára. Végül az áremelkedések következtében bruttó 1 milliárd 18 millió forintból valósult meg a beruházás.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy az új épület ünnepélyes átadására előreláthatólag április elején kerül sor. 

MEGOSZTÁS