Az EFOP-1.5.3-16-2017-00102 „Együtt egy szebb jövőért” projekt keretében kerülnek megrendezésre az életmódváltást ösztönző programok. A Nemzeti Népegészségügyi Központtal történő kapcsolatfelvételnek köszönhetően 2023. március 2-án szűrővizsgálat volt Soltvadkerten.

-Hirdetés-

Soltvadkert 2023. 03.02-án az „alacsony egészségismeret” alaptartalomra építve, kapcsolatba lépve a Nemzeti Népegészségügyi Központtal szűrővizsgálatok megvalósítását tűzte ki céljául.

A preventív program alkalmával két szűrőbusz is érkezett a településre, ahol a résztvevőknek vércukorszintet, koleszterinszintet mértek, valamint prosztata vizsgálaton, csontsűrűség vizsgálaton, szájüreg vizsgálaton, vérnyomásmérésen és légzésfunkció vizsgálaton vettek részt.

A tevékenységgel elérni kívánt cél: Életeseményekkel összefüggő krízishelyzetek kezelése, szenvedélybetegségek csökkentése, életmódváltás ösztönzése.

A tevékenység szakmai tartalma, tematikája: mentális egészségfejlesztés, kiégés megelőzése, kezelése, krízishelyzetek kezelése, stressz és az egészséges életmód, egészség, mint érték, érzékenyítés az egészségfejlesztés iránt, szenvedélybetegségek csökkentése, mozgásra ösztönzés stb.

A hátrányos helyzet egy relatív fogalom, amelyet mindig egy adott élethelyzet kontextusában vizsgálunk. A gazdasági, társadalmi vagy – és kulturális szempontból deprivált élethelyzetben lévők ugyanakkor minden esetben olyan lemaradással küzdenek, amelynek leküzdése csak jelentősen nagyobb erőbefektetéssel lenne elérhető. Programunk a hátrányokkal küzdők képessé tételét célozza meg, hogy erőforrásaik átgondolásával, újra struktúrálásával   hatékony eszközökkel rendelkezhessenek. A programsorozat az alábbi témakörökre vonatkozik:

  • Mindennapi „élet-stresszek”
  • Alacsony egészségismeret-szint kezelése (egészségkommunikációs program)
  • Egészséges táplálkozás és az energiaegyensúly visszaállítása, megtartása
  • Elsősegélynyújtás és baleset-megelőzés
  • „Függetlenedj”

A szűrővizsgálatokon való részvétel ingyenes volt. További programokól a projekt Facebook oldalán tájékozódhatnak! 

 

 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS