Az esős hétfő miatt, hirtelen változott az időpont nőnapra, de ennek ellenére szép számmal érkeztek jelentkezők a szerda délutáni Nordic walkingra.

A résztvevők között, a régi nordicosok között újak is érkeztek a Szabadidő Parkba.
Így igazi kihívás volt mindenkinek technikai tudása szerint edzést tartani – tájékoztatott Korpás Rita, edző. 

-Hirdetés-

Kiskőrösön a tavalyi évben indult ingyenes Nordic walking lehetőség, a BácsSport támogatásával. Tavasszal és ősszel alaptanfolyamon, majd középhaladó edzéseken való részvétellel sajátították el a jelentkezők a nordic walking technikát. Majd ősszel és télen, igazi közösséggé formálódva sétáltak a friss levegőn, több ízben. Jártak Remerención, vadászlesek nyomában, a Pajor Erdőben, és a Csonka tornyot is bevették már.

Azok, akik ebből a tapasztalt nordicos csapatból érkeztek a szerdai edzésre, bemelegítés, gyors technika ismétlés után, a Szabadidő Park zöld gyepén gyűjtötték a kilométereket.
Akik kezdőként csatlakoztak, ők pedig belevágtak Korpás Rita, Nordic waliking instruktorral a technika elsajátításába.
A mozgás közös nyújtással ért véget, és ki-ki büszkén távozott haza, hiszen sok-sok lépést tettek meg egészségük megőrzése érdekében.

Heti rendszerességű edzéseik jórésze a Szabadidő Parkban kerül megtartásra, délutáni órákban. Az adott helyszín és időpont mindig megtalálható a Facebook oldalukon.

Ami biztos, hogy a mozgás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Botokat a BácsSport biztosít.

Szöveg, fotók: Korpás Rita 

MEGOSZTÁS
Írta: vira