Magyarországon 2018 óta március 10-e a beporzók napja. A Szűcsi Óvoda Méhecske kiscsoportjában „Legyél Te is beporzóbarát!” címmel egész héten az életünk elengedhetetlen részét képező beporzókkal (méhek, lepkék, kolibrik) ismerkedtek a gyerekek, mesék, kisfilmek, könyvek segítségével.

A Méhecske csoport mindent megtudott a méhekről
-Hirdetés-

A gyerekek a mozgásos tevékenység során „eljárták” a méhek táncát. Kézműveskedtek is, és a kézműveskedés során készültek a héten pillangók, méhek, méhitató és méhlegelő. A csoport óvónői vendégségbe meghívtak egy soltvadkerti méhész családot, Haskó Lászlót és feleségét Mónikát a Haskó Méhészet tulajdonosait, akik bemutatták a méhészek munkaruházatát, szerszámait és egy kisfilm bemutatásával a méhészek munkáját és a méhek életét.

A gyermekek különféle mézeket is kóstolhattak

Mézkóstolás során a gyerekek többféle mézzel ismerkedtek meg. Az óvodapedagógusok elmondták:

„A kiemelt környezetvédelmi programok és ezek a kis ünnepek azért nagyon fontosak, mert ráirányítják a figyelmet egy-egy fontos dologra. Az év minden napján odafigyelünk erre, de azért ilyenkor mindenki még inkább ráébred arra, hogy milyen fontosak a beporzók, és az, hogy támogassuk a fennmaradásukat.”

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Tóth Reni