Iskolába hívogató programjainak folytatásaként március 11-én szombaton családi délelőttöt tartottak a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában, ahova szüleikkel együtt várták a leendő elsősöket.

-Hirdetés-

A szép számú érdeklődő szülőt és izgatott gyermeket Grausza Jánosné tagintézmény-vezető köszöntötte, majd Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész rövid áhítata után mindannyian végigjárták az iskolát.

A folytatásban a kicsiket „kalandpark”, arcfestés és csillámtetkó várta, míg a felnőttek visszavonultak a kis tornaterembe, ahol mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptak az intézményről, a tagozatokról, programokról és a beiratkozás menetéről.

Megismerhették az iskola vezetőit és a leendő elsős osztályfőnököket is. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a KEVI igazgatója.

A 2023/24-es tanévben az 1.a osztályba iratkozókat Disztlné Markó Ibolya várja majd. Ezen a tagozaton emelt szintű ének oktatás (heti 3 óra), heti két tánc óra és 1+1 angol óra szerepel a tantervben.

Az 1.b osztályfőnöke Rakonczainé Majoros Zsuzsanna lesz. Ők heti 5+1 órában nemzetiségi német nyelvoktatásban részesülnek, de igény szerint heti egy óra angol szakkört is igénybe vehetnek.

Az 1.c osztályfőnöke Bajusznácsné László Tünde lesz. Ebben az osztályban 1-2. évfolyamon a technika és a rajz, míg 3-4. évfolyamon a környezet-technika-rajz tantárgyak kapnak nagyobb szerepet. Emellett 1+1 órában angol nyelvet is tanulnak.

Grausza Jánosné elmondta azt is a szülőknek, hogy felsőben a tagozatok már csak annyiban érvényesülnek, hogy a b. osztályban megmarad a heti 5+1 német, míg az a. és a c. osztályokban szintfelmérő után heti 5 (emelt) vagy heti 3 (alap) angol óra biztosított.

Kitért a beiratkozás menetére is. 2023. április 4-14. között a www.kevi.hu honlapról letöltött szándéknyilatkozatot várnak a titkarsag.petofi@gmail.com e-mail címre, majd április 20-21-én elektronikusan a KRÉTA rendszeren keresztül, vagy személyesen az iskola titkárságán lehet beíratni a gyermeket.

A tagintézmény-vezető asszony kiemelte: Az intézményben 100 %-os a szakos ellátottság, tehát minden tantárgyat megfelelően képzett pedagógus tanít. Az iskola épülete jól felszerelt, akadálymentesített, az alsós termek interaktív táblával (digitábla) rendelkeznek. Az első években a Sakkpalota program és a kéttanítós modell is segíti a mindennapokat. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az 1. évfolyamon minden matematika és írás, míg másodikban minden matematika órán két tanító foglalkozik a gyerekekkel.

Míg a szülők a tájékoztatót hallgatták, majd kérdéseikre választ kaptak, a gyerekek izgalmas kalandpályát járhattak végig akár többször is a nagy tornateremben, míg az aulában arcfestés és csillámtetoválás várta őket az intézmény pedagógusainak jóvoltából. A sok kipirult, nevető arc és csillogó szem arról árulkodott, hogy jól érezték magukat a kicsik ezen a délelőttön a KEVI általános iskolájában.  

KEVI közlemény 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira