A megye III. osztályú labdarúgó bajnokságban éllovas Vadkert FC Soltvadkerti TE II. csapata a tavaszi szezonban is folytatja kiváló szereplését. Az együttes az idei első mérkőzésén 5-0-ra nyert Tázláron, ami után jó előjelekkel várták a császártöltésiek elleni hazai találkozót.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek március 11-én a Császártöltés EFSK együttesét fogadták, akik ellen 8-0-ra (1-0) nyertek: Frittmann (Vágó) – Szekér (Windecker), Rózsa (Pálinkás), Kelemen, Sztankovics, Gaál (Somogyi), Szamosi (Font), Katzenbach (Kővári), Balogh A., Varga B. (Tasnádi), Ptnyik. Az első félidőben lelkesen játszó és jól védekező császártöltésiek megnehezítették a hazaiak dolgát. Hazai oldalon kimaradtak a gólszerzési lehetőségek és a soltvadkertiek csak büntetőből tudtak a kapuba találni a 42. percben Szamosi Péter révén (1-0).

A szünet után több cserejátékos is pályára lépett a soltvadkerti csapatban, amely új lendületet adott a gárdának az egyre inkább elfáradó vendégekkel szemben. A hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteket és néhány gyönyörű gólt is szerezve ilyen nagy arányban is megérdemelten nyertek. A hosszú kihagyás után csereként újra pályára lépő Kővári Csaba Dávid három góllal járult hozzá a győzelemhez, de a kapuba talált még Sztankovics István, Pálinkás Zoltán duplázott, a találkozót pedig Somogyi Zsolt hatalmas gólja zárta le, amikor a labda a bal felső sarokban kötött ki.

Kővári Csaba Dávid (balra piros cipőben) három góllal járult hozzá a győzelemhez
dr. Frank Gábor – Vadkert FC Soltvadkerti TE II. edzője:

-A tavaszi szezont egy jól sikerült téli felkészülés után tudtuk elkezdeni. Már a felkészülési mérkőzéseken és az edzéseken is látszott, hogy jó formában várhatjuk az idei első bajnoki mérkőzésünket, amikor Tázláron sikerült nyernünk. Nem számítottunk könnyű mérkőzésre és az első megszerzett gólunkig nehéz volt feltörni a tázláriak védekezését. A mérkőzést fizikálisan is jobban bírtuk és egy magabiztos győzelemmel a hátunk mögött várhattuk a császártöltésiek elleni találkozót. Arra készültünk, hogy ameddig erővel bírják a császártöltésiek, addig szoros lesz a mérkőzés. Sokáig jól zártak hátul a vendégek, jól tömörültek a kapujuk előtt és csak a második félidőben sikerült eldöntenünk a találkozót. A szünet után gyorsabban, pontosabban játszottunk, az ellenfelünk elfáradt és a helyzeteinket jó arányban értékesítve nyertünk ilyen nagy arányban. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a kispadon is olyan cserék ülnek, akik hozzá tudnak tenni a csapat jó játékához és akár új lendületet adva a mérkőzéseket is eldönthetik. Most jön a Kunfehértó elleni idegenbeli találkozó, amit várunk és nagyon készülünk rá. Ugyan még sok mérkőzés van hátra a bajnokságból, de a második helyezett otthonában ez a mérkőzés egy hatpontos találkozó és egy győzelemmel nagy lépést tehetünk a bajnoki cím megszerzése felé.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS