A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban március 11-én rangadóra került sor Kaskantyún, amikor a helyi gárda a Kunfehértó KSE együttesét fogadta. A két gárda a bajnoki tabella második és harmadik helyén állt a találkozó előtt, így az élcsapatok rangadójának ígérkezett az összecsapás.

-Hirdetés-

A viharos erejű szélben megrendezett találkozón a kaskantyúiak 4-1 (0-2) arányú vereséget szenvedtek: Vereb – Tóth R., Matolcsi (Makó), Bartha, Varga Sz. (Kismók), Győrfi, Kovács Zs., Szabó K., Supka A. (Lasztovicza), Gyöngyösi (Széhn), Kovács K. A mérkőzésen a hatalmas erejű szél sokszor megtréfálta a játékosokat és helyenként kiszámíthatatlanná tette a labda útját. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott és a kapuk sokáig nem voltak veszélyben.

A 38. percben egy jobb oldali bedobás után a szél megtréfálta a hazai hálóőrt Vereb Dánielt és kezeit kikerülve került a labda a kunfehértói Grácz Roland elé, aki közelről lőtte a játékszert a hálóba (0-1). A 43. percben a hazai csapat védelmi hibáját kihasználva egy jobb oldali támadás végén Délceg Dusán növelte a kunfehértóiak előnyét (0-2). A szünet után egy teljesen más felfogásban játszó kaskantyúi csapatot lehetett látni, letámadták a kunfehértóiakat és sorra alakították ki a helyzeteket a kapu előtt. A 49. percben egy 20 méteres szabadrúgásgóllal szépítettek Kovács Zsolt révén a hazaiak (1-2).

Kovács Zsolt (fehér mezben) szerezte a kaskantyúiak egyetlen gólját, de egy büntetőt is elrontott

Gyorsan jött a kaskantyúi gólra a vendégek találata, amikor az 52. percben Horváth Ákos távoli lövése után a labda a jobbösszekötő helyéről a szél segítségével a jobb felső sarokban kötött ki (1-3). A 76. percben eldőlt a találkozó, amikor ismét egy jobb oldali bedobás után a kunfehértói Hajdú Hunor fejelte a labdát a hazai kapuba, beállítva ezzel az 1-4-es végeredményt. A 86. percben egy kezezés miatt tizenegyeshez jutott a kaskantyúi csapat, de a büntetőt elvégző Kovács Zsolt a labdát a felső lécre rúgta, így nem sikerült a hálóba találnia. Vereségével a kaskantyúi csapat, maradt a tabella harmadik helyén, de így az előttük álló kunfehértóiaktól már hat ponttal vannak lemaradva.

Virág Tibor (a képen középen)
Virág Tibor – Kaskantyúi FSE elnöke:

-A bajnoki szezont tavasszal Császártöltésen kezdtük, ahol sajnos 1-0-ás vezetésünk után 2-1-es vereséget szenvedtünk. Ott a találkozó elején már a kapusunk lesérült és az egyik mezőnyjátékosunk, Győrfi István állt be a kapuba szükségmegoldásként. Nehezítette a helyzetünket még, hogy sérülés miatt további két játékosunkat le kellett cserélni. Nem volt gördülékeny a játékunk és egy utolsó percekben lőtt góllal nyertek a császártöltésiek. A mai találkozóra nagyon készültünk, mert az őszi szezon végét azonos pontszámmal zártuk a kunfehértóiakkal, így ez az összecsapás rangadónak számított. Tudtuk, hogy a vendégek nagyon jó játékosállománnyal rendelkeznek, de hazai pályán szerettünk volna pontot, pontokat szerezni. Sajnos a viharos szél miatt a két elkerülhető gól is kaptunk, amely körülményekhez a vendégek tudtak jobban igazodni. A kunfehértóiak ma jobban játszottak és megérdemelten nyertek, gratulálok nekik a győzelemhez. Ezzel a vereséggel távolra kerültünk az első két helyzettől, de szeretnénk a továbbiakban olyan eredményeket elérni, hogy a bronzérmet meg tudjuk szerezni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS