Ebben az évben a Kiskőrösi Óvodák 16 csoportja az ünnepkört magában foglaló projekthéten van túl, amelynek zárásaként 2023. 03. 13-án 11 órakor az óvodák valamennyi csoportja közös megemlékezésre gyűlt össze Kiskőrös város szívében, Petőfi Sándor szobránál.

-Hirdetés-

A hősök előtt tisztelegve az óvodások letűzték a saját készítésű nemzeti színű alkotásaikat az emlékmű környékén, majd Petőfi Sándor: Nemzeti dal című versének kezdő sorait szavalták együtt. A program zárásaként Állj be Berci katonának című népdalt harsogta közel 370 óvodás korú kisgyermek.

A programról Csatlós Erzsébet intézményvezető mesélt hírportálunknak. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a Kiskőrösi Óvodákba járó gyermekek pontosan tudják, hogy melyik ünnepnapon mit ünneplünk.

A Kiskőrösi Óvodák mind a 16 csoportja ellátogatott Petőfi Sándor egészalakos szobrához

Az óvodában már a 3-4 éves korosztály körében elkezdődik a gyermekek érzékenyítése, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történelmi jelentőségének és eseményeinek játékos megismertetésével. Március 15-én, több helyszínen is megelevenedik a történelem ezért fontos, hogy a gyerekekhez is közelebb hozzuk a forradalom és szabadságharc eseményeit.

Mindez megerősödik az ünnepet megelőző ráhangoló napokban. A kézműves tevékenységekben, mindenhol megjelennek a nemzeti identitást erősítő jelképek (zászlók, kokárdák, galamb, tavaszi virágok stb.). A népzenei és dalos foglalkozásokon a katonadalok, táncok, zenés csatajelenetek kerülnek előtérbe. Az anyanyelvi nevelésben kiemelten Petőfi Sándor versei és a 48-as események játékos gyermek nyelvezetű feldolgozására kerül sor.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (186 db kép)
MEGOSZTÁS