A március 15-re négynapos programsorozattal megemlékező kiskőrösi lakosok 16-án délután részt vehettek a Szellőrózsa Foltvarró Kör és a Kiskőrös Rózsája Horgolókör közös kiállítás megnyitóján, ahol a témát Petőfi Sándor költeményei és a város nevezetes épületei adták az alkotások elkészítésekor.

Az érdeklődőket a Foltvarró Kör vezetője, Nagy Anita köszöntötte, aki a művelődési központ emeletén nagyon sok érdeklődő előtt megnyitotta a „Foltok és Láncszemek” című kiállítást.

-Hirdetés-

Az alkalmon először Sámel Réka lépett fel, a Soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Iskola 6. osztályos tanulója, aki elénekelt két megzenésített verset.

Sámel Réka

Őt követően a Szenior Örömtánc Csoport színesítette az alkalmat fellépésével.

Szenior Örömtánc Csoport

A város polgármestere, Domonyi László is kifejezte köszönetét azért, hogy az időt és energiát nem spórolva létrejöhetett ez a kiállítás. Az alkotásokat méltatva így fogalmazott:

„…én mind a két körnek a nevét átnevezném, Foltvarró Művészeti Kör és Horgolóművészeti Kör…”

A Szellőrózsa Foltvarró Kör már régebben elhatározta, hogy foltokba foglalja Kiskőrös nevezetes épületeit, mely alkotás elkészült. Ezt felajánlották Domonyi Lászlónak, hogy méltó helyre kerülhessen, ahol az idelátogató vendégek is láthatják majd.

A Kiskőrös Rózsája Horgolókörnek hagyományává vált, hogy alkotásaikat áldásban részesítik. Ezt az áldást Arató Lóránt evangélikus lelkész adta most át.
Arató Lóránt evangélikus lelkész

Az áldás után köszönetnyilvánítás következett, ahol a szervezőknek, fellépőknek egy-egy ajándékkal kifejezve köszönték meg a közreműködést.

A megnyitó után az érdeklődők megtekintették az elkészült műveket, és a  szeretetvendégségen is részt vehettek.

A kiállítás március 31-ig lesz megtekinthető Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS